Esthers brief: 'We hebben op het schommelbankje gezeten!'

14 mei 2015

Lieve Rianne,Esther en Hetty,

Leuk om jullie brieven te lezen, over het veranderde leven en de toekomstplannen die we natuurlijk allemaal aan het smeden zijn.

Lieve Rianne,Esther en Hetty,

Leuk om jullie brieven te lezen, over het veranderde leven en de toekomstplannen die we natuurlijk allemaal aan het smeden zijn.

En ja, hoe herkenbaar is het om te lezen dat er naar ons gezwaaid wordt op straat en dat je zo vaak wordt gefotografeerd en gegroet. Daar moeten wij echt wel aan wennen hoor. Dat je in de stad loopt om gewoon je boodschappen te doen en je wordt aangesproken, hey BzV!

Het leven op de boerderij is een heel ander leven dan wij gewend zijn. Ik denk dat het voor ons alle vier zo is. De drukte en de werkzaamheden die soms op stel en sprong moeten gebeuren, omdat het goed weer is. Afspraken plannen is soms wat lastig, maar we vinden gelukkig altijd wel weer een oplossing.

Steun en begrip

Esther, wat naar om te lezen dat je lieve Eef er niet meer is… Maar fijn om te horen dat je veel steun van Bertie krijgt. Dat is wel een belangrijk punt in je relatie: wederzijdse steun en begrip. Dat heb ik nu ook gevonden bij Janko. En dat is een heerlijk gevoel.

Hoe is het afgelopen Rianne met je sollicitaties? Hopelijk rolt er binnenkort iets uit voor je. En de verkoop van het huis, zijn daar al vorderingen? Jullie zitten ook boordevol leuke toekomstplannen met een boerderijwinkel en lammetjesstal. Fijn hoor dat het zo goed gaat!

Bij ons is het nu ook weer iets rustiger, de aardappelen zitten in de grond. Erg leuk om te zien hoe dat allemaal gaat. Natuurlijk moest ik ook even een rondje mee op de pootmachine.

Verbouwing van de keuken

De verbouwing van de keuken is op wat kleine dingetjes na afgerond. Dus nu kan het genieten en kokkerelen beginnen. Tijdens het poten heb ik voor de heren gekookt, dat is leuk om te doen. We wonen niet samen, maar ik ben zoveel ik kan bij Janko.

Verder gaan mijn werkzaamheden ook niet hoor... Janko zei het immers ook al, ik zocht een vrouw en geen knecht. Natuurlijk heb ik wel belangstelling voor het bedrijf en ik geniet er van als hij vol passie vertelt over de verschillende aardappelrassen en het telen en sorteren daarvan.

Dat las ik ook in jouw brief Hetty, de passie die Geert voor zijn bedrijf heeft. En dat hebben we ook kunnen zien toen we bij jullie waren, en Geert ons het bedrijf liet zien. Wel fijn om even bijelkaar koffie te drinken zonder camera's. Moeten we snel nog  eens doen!

Meiden fijn om deze belevenissen te delen met elkaar. Ik zie al weer uit naar jullie volgende brieven.

Warme groet,
Esther

Ps, we hebben ook eindelijk op het schommelbankje gezeten!