Fleur geeft tips voor de beste brief

30 maart 2023

Als er iemand weet hoe je een goede brief kunt schrijven is het Fleur wel. Zij schreef in 2016 op de Franse Herman en viel daarmee zo op tussen alle andere briefschrijfsters, dat ze met hem op date mocht. Inmiddels zijn de twee nog steeds heel gelukkig samen en wonen ze zelfs samen in Frankrijk. Wil jij ook net zo’n goede brief als Fleur schrijven? Lees haar tips.

Fleur Herman

Neem de tijd

‘Een boer doet een serieuze oproep voor een relatie. De brief is jouw moment om jezelf goed en uitgebreid voor te stellen. Neem de tijd om in de brief te vertellen wie jij bent en waarom jij op de boer schrijft. Hoe meer energie je in de brief stopt hoe meer je brief zal opvallen.

Wees origineel

Herman gaf aan dat mijn brief waarin de tekst met foto’s gecombineerd was, heel goed werkte en daardoor opviel tussen de andere brieven. Herman koos vooral de brieven waarin de dames wat uitgebreider vertelden wie ze waren en waar hij aan zag dat er veel moeite in de brief was gestopt. Iemand had bijvoorbeeld haar brief op muziekpapier geschreven, omdat ze wist dat Herman van muziek spelen hield. Super origineel en het viel goed op tussen de brieven.

Denk goed na

‘Een brief naar een buitenlandse boer is iets waar je goed over na moet denken. Ben je echt bereid om alles achter te laten voor de liefde? Geef dit ook aan in je brief en wees er eerlijk over of je het lastiger vindt of dat je het juist als avontuur ziet om samen met iemand het leven in het buitenland op te bouwen.’

Wees jezelf

‘Ga niet voor te veel gekkigheid. Wees vooral jezelf maak een brief die bij jou past. Ook in het dagelijks leven bepaalt een eerste indruk veel. Jouw brief is dan ook een eerste indruk is aan de boer.

Twijfel niet te veel

‘Ik schreef naar Herman: ‘Zullen we samen de sprong wagen in dit avontuur?’ Tegen toekomstige briefschrijvers zou ik daarom willen zeggen: ‘Twijfel niet te veel en schrijf vooral als een boer jou raakt! Zo ben ik ook begonnen aan dit avontuur en ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn boer.’