Hans: 'Je voelde gewoon dat het gemeend was'

29 november 2012

Fans van Boer zoekt Vrouw konden na de reünie al hun prangende vragen insturen voor de boeren. De redactie heeft een selectie voorgelegd aan hen.

Hans en Femke

Annelies uit Loosdrecht

Wat moesten wij lachen toen je riep: niet schijten in de nieuwe stal! Het zag er mooi uit! Hoe vinden de dames het daar?

Ze vinden het leuk, het is wat luxer en ruimer dan het oude gedeelte. De koeien liggen nu op een diep strooisel. Dit is wat zachter dan het matras waar ze eerst op lagen. Ik merk direct dat de productie wat omhoog gaat. Als een koe voldoende kan eten en de ruimte heeft om te eten, dan gaat de melkproductie omhoog. Ik verwacht dat de gezondheid erop vooruitgaat en daar heb je eigenlijk meteen baat bij. Je hoeft minder vaak de dierenarts te bellen en ze worden wat ouder.

Maaike uit Coevorden

Wat een leuke vriendin heb jij! Waar ben je voor gevallen bij Femke?

Dat was toch wel de inhoud van de brief, die was heel persoonlijk en je voelde gewoon dat het gemeend was. En haar krullen en mooie ogen telden ook mee.

Sterre uit Boxtel

Je woont samen met je vader op de boerderij. Kunnen je vader en Femke het goed met elkaar vinden?

Ja, dat gaat goed. Het is natuurlijk best moeilijk, want als je samen bent, kun je je richten op elkaar en nu moeten we rekening houden met mijn vader. Maar dat gaat altijd goed.

Elise uit Wormerveer

Ik las in de app dat je Amsterdam leuk vindt, maar niet voor heel lang. Wat vind je leuk om in Amsterdam te doen?

Ik vind het leuk om in de binnenstad in een restaurantje of op een terrasje te zitten. Die drukte vind ik eventjes wel leuk. En al die oude gebouwen, die grachtenpandjes,  dat vind ik altijd mooi om te zien.

Neeltje uit Drachten

Heb je eigenlijk meerdere dates gehad of was het met Femke direct raak?

Nou, ik ben met één ander meisje eens iets gaan drinken, in dezelfde week dat ik met Femke afsprak. Zij was ook één van de briefschrijfsters. Maar dit is niets geworden.

Marion uit Dronten

Wanneer trekt Femke bij jou in? Kan ze wel afstand doen van hartje Amsterdam?

Ja, ze kan wel afstand doen van Amsterdam, dat wil ze wel. We hebben het er wel eens over gehad, maar we wachten eerst even de feestdagen af en dan gaan we eens kijken  wat we gaan doen. Ik denk wel dat het binnenkort gaat gebeuren.