Henrieke: 'In principe ben ik op dit moment vrijgezel'

27 november 2012

Fans van Boer zoekt Vrouw konden na de reünie al hun prangende vragen insturen voor de boeren. De redactie heeft een selectie voorgelegd aan hen.

henrieke portret

L. uit Sommelsdijk

Beste Henrieke, In hoeverre sta je open voor een relatie met iemand die geen boeren achtergrond heeft, maar iemand die een eigen baan heeft? Met andere woorden, zoek je iemand die ervoor kiest om fulltime mede boer te zijn, of is het voor jouw ook goed als iemand zijn eigen beroep uitoefent? En ben je nu nog op zoek naar iemand of heb je de liefde na het programma al gevonden?

Op zich vind ik het het mooiste om het samen met iemand te doen, maar het is niet echt een vereiste. Het belangrijkste is dat je de liefde vindt. Wat betreft die liefde, daar ben ik nog niet helemaal over uit of ik die gevonden heb. We zijn dat nog een beetje aan het uitzoeken. Maar in principe ben ik op dit moment nog vrijgezel.

Bettina  uit Amsterdam

Als je van tevoren had geweten dat ze je na zouden doen bij DWDD, had je dan meegedaan aan BZV?

Ja, absoluut. Ik heb er zelf ook naar gekeken en ik kan er heel goed om lachen. Ik heb er dus totaal geen moeite mee hoe ik neergezet ben.

O fan uit Brabant

Je omschrijft jezelf als rustig en gaf dat als één van de redenen aan dat je dacht dat Bert bij je zou passen. Maar denk je niet dat iemand als Barrie je juist aan zou kunnen vullen, omdat hij nou net niet zo rustig is? Dat een tegenovergestelde persoonlijkheid ook een optie zou kunnen zijn?

Ja, ik heb daar met die dagdate ook vreselijk over zitten twijfelen, of ik nu voor een rustig of een wat drukker persoon moest gaan. Tom was bijvoorbeeld best een druk iemand en toen op dat moment had ik het gevoel dat een rustig persoon beter bij mij paste. Maar ik vind dat wel moeilijk, het moet ook weer niet een te rustig iemand zijn.

Sietse uit Niawier

Waarom draag je nooit een overall tijdens het werk op de boerderij?

Oh, ik vind dat verschrikkelijke dingen! Ik heb er nooit eentje aan. Ik vind het zo’n zak, echt helemaal niets. Ik voel me daar niet heel flatteus in.

Sigrid uit Rotterdam

Allereerst wil ik zeggen dat ik je een super toffe meid vind!! Ik vond je er goed en mooi uitzien bij Ivo. Volgens mij ben je iets afgevallen. Staat je goed! Welk dieet heb je gevolgd of heb je gewoon minder gegeten? Ik wens je het allerbeste!

Leuk om te horen, bedankt voor het compliment. Ik heb het zelf gedaan, door minder eten, anders eten en meer bewegen. Maar het belangrijkste is toch wel die knop omzetten, het gewoon gaan doen. Ik ben half januari begonnen en ik ben inmiddels 35 kilo kwijt. Het liefst heb ik er nog 10 kilo af, maar dat gaat nu wel moeilijk met al die feestjes.

Ellen uit Genemuiden

Zou je niet kunnen kijken of je toch een klik kan hebben met bijvoorbeeld Tom. Misschien juist doordat hij meer praat. Ik vond hem wel lief voor jou. Misschien is er dan ook minder geslotenheid.

Tom was ook een leuke jongen. Ik heb geen spijt van mijn keuzes, maar achteraf heb ik nog wel eens gedacht: had ik hem niet moeten kiezen tijdens de dagdate? Maar ik zag op Facebook dat hij inmiddels een vriendinnnetje heeft, dus die kans is sowieso voorbij.