Hoe is het nu met… Ingrid K. en Barbara?

4 januari 2017

In 2013 schreven Ingrid K., beter bekend als ‘grote Ingrid’, en Barbara een brief naar Boer Johan in Denemarken. Tijdens de logeerweek koos Johan voor ‘kleine Ingrid’, deze relatie is sinds kort verbroken. Sinds Boer zoekt Vrouw Internationaal is er veel gebeurd met de dames. Hoe gaat het nu met Ingrid K. en Barbara?

Barbara en Ingrid

Op de bus gestapt
‘Het gaat heel goed!’, vertelt Ingrid enthousiast. ‘Ik heb een lief en leuk 'mennekeh' ontmoet. Hij heeft mij bij Boer zoekt Vrouw Internationaal gezien, maar dacht dat ik veel reacties zou krijgen van andere mannen en heeft mij toen niet benaderd. Totdat hij op de Elfde van de Elfde (carnaval, red.) bij mij op de bus stapte. We zijn aan de praat geraakt en hebben via Facebook contact gehouden. Een tijdje later hebben we elkaar weer ontmoet en sindsdien zijn we samen. Kei leuk!’

Ingrid woont nog altijd samen met haar dochter in Limburg en is nog steeds buschauffeur. ‘Ook ben ik uit de schuldsanering, dus die ellende is gelukkig achter de rug’, vertelt ze opgetogen.

Meteen schrijven
Ingrid kijkt positief terug op haar deelname aan het programma. ‘Ik zou het zo weer doen. Als je iemand leuk vindt moet je gelijk schrijven! Het is een mooie ervaring en als je de ware vindt, is het nog mooier.’ Af en toe heeft Ingrid nog chatcontact met andere Ingrid. ‘We vragen dan hoe het met elkaar gaat en praten elkaar bij. De anderen spreek ik niet meer. Dat is een beetje verwaterd’, vertelt ze.

Als Ingrid niet aan het werk is, gaat ze zeker kijken naar het nieuwe seizoen. ‘Ik vind het leuk dat het weer in het buitenland is. Die man in Texas vind ik het leukst. Als ik mijn vriend niet had, had ik misschien wel geschreven!’ lacht Ingrid.

Geen boer, wel een boerderij
Nadat Barbara naar huis werd gestuurd door Johan, heeft ze alsnog gevonden wat ze zocht. Barbara: ‘Ik ben nog steeds helemaal gelukkig met mijn vriend. Ik heb nu geen boer, maar we wonen wel op een oude varkensboerderij waar ik nog steeds mijn administratiekantoor heb. Ik geniet lekker op mijn eigen plekje met de mensen en dieren die belangrijk voor me zijn.’

Een mooie bonus
De deelname aan Boer zoekt Vrouw Internationaal heeft Barbara veel gebracht. ‘Het was goed voor mijn zelfvertrouwen en door het programma zijn mijn ex-vriend en ik weer samen. Het belangrijkste was dat Johan gelukkig zou worden. Dat ik ook gelukkig ben geworden is een heel mooie bonus’, vertelt ze.

Barbara heeft nog een tip voor de dames die dit seizoen aan Boer zoekt Vrouw Internationaal meedoen: ‘Blijf jezelf. Dat zei Yvon destijds ook tegen ons.’