“Ik ben blij dat Olke nu gelukkig is”

29 april 2017

Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor Sandra. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Pieter: Je leek vol voor Olke te gaan, maar opeens kwam er een ommekeer. Kun je uitleggen waardoor dit kwam?

“Al die dagen dat ik in Texas was, ben ik er vol voor gegaan. Vrijdagochtend is er aantal dingen gebeurd, waaronder de vraag van Olke hoe snel we er konden zijn. Die vraag beklemde me. Alberdien toonde hier voor het eerst haar twijfels, ik voelde toen dat zij misschien wel eerder weg zou gaan. Ik had daarna nog een gesprek met Yvon over dat ik minder spontaan was dan eerst. Ik heb uitgelegd waar mijn blokkade vandaan kwam. Ik wilde graag nog even onder vier ogen met Olke spreken, maar in de tussentijd heeft Alberdien haar vertrek aangekondigd, wat niemand verwachtte. Ik wist het ook niet omdat ik me inmiddels had teruggetrokken op mijn slaapkamer. En toen kwam iedereen naar binnen en ben ik daardoor verrast en ook wel overvallen door Olke.”

 

Ineke: Mensen reageren kritisch op je, hoe beleef jij dat?

“Mensen mogen best kritisch reageren, maar de reacties zijn soms zo heftig, terwijl ze niet weten hoe het echt in elkaar zit. Ik ben daar wel verdrietig van, dat heeft me zeker aangegrepen. We zijn allemaal echte mensen met echte gevoelens, dat realiseren mensen zich niet, denk ik.”

 

Marian: Terugkijkend, zou je iets anders hebben gedaan?

“Ik ben bij mezelf gebleven, dat is belangrijk en me ook op het hart gedrukt. Juist omdat ik zo bij mezelf ben gebleven, krijg ik nu de hele wereld over me heen. Had ik dat dan niet moeten doen? Het is toch juist belangrijk dat Olke mij leert kennen zoals ik ben? Ik wilde Olke ook geen verkeerd beeld geven.”

 

Astrid: Het leek alsof je op citytrip aan de bar zat te flirten, was dat ook zo?

“Ik zat al een tijdje aan de bar te wachten op Olke. Ik had niet zoveel tijd nodig op mijn hotelkamer, dus ik ging even naar de bar terwijl Olke in de hottub ging. Ik bestelde gewoon een kopje thee en had een gesprek met een aantal mensen aan de bar. Olke was te laat voor het eten en kwam mij toen halen, dus ik zat op hem te wachten terwijl ik kletste met allerlei mensen, jong en oud. Het was niet zo dat Olke mij achter de bar weg moest slepen, ik was totaal niet aan het flirten. Ik zat gewoon te wachten tot hij kwam om te gaan eten.”

 

Mieke: Waarom heb je op Olke geschreven?

“Ik heb mezelf opgegeven voor het programma omdat ik altijd al de droom heb gehad om te emigreren en iets moois op te bouwen in het buitenland samen met een partner. Ik volg Boer zoekt Vrouw al jaren en toen ik de oproep van Olke zag dacht ik: dat is nou een leuke, zorgzame man en hij woont al in het buitenland. Na goed te hebben nagedacht heb ik de laatste dag voor de deadline mijn brief gemaild. Eerder dat jaar had ik het franchise schap getekend voor mijn bedrijf. Bij het tekenen van dit contract heb ik wel mijn vrijheid behouden om het avontuur aan te gaan als het op mijn pad zou komen. Ik ging er dan ook open in. Mocht de vonk overslaan dan was ik zeker bereid om te verhuizen, mits ik daar ook een eigen uitdaging zou vinden. Dat is helaas niets geworden, maar ik ben blij dat hij nu gelukkig is. Dat verdient hij ook.”