Ingrid: ‘Ik ben de baas over mijn eigen afstandsbediening en koffiezetapparaat’

9 augustus 2023

Alweer tien jaar geleden deed Ingrid mee aan Boer zoekt vrouw internationaal. Haar interesse in boer Johan resulteerde destijds in een relatie én een verhuizing naar Denemarken. Helaas zijn ze al een tijd uit elkaar. Hoe gaat het nu met Ingrid?

Ingrid en Johan

Terugblik

Ingrid is een nuchtere vrouw. Nooit had ze verwacht dat ze zichzelf zou opgeven voor een tv-programma. Boer zoekt vrouw had ze zelfs nog nooit gezien. ‘Maar toen ik per toeval het introductiefilmpje van Johan zag, ontstond er een nieuwsgierigheid die me niet meer losliet.’ Ze besloot een brief te schrijven.

Ingrid
‘Het ging mij puur om de persoon achter de man die ik zag’

Al snel belandde ze in een periode die ze zelf omschrijft als een enorme rollercoaster. ‘De speeddate, dagdate, logeerweek… Het is best overweldigend, want het gaat anders dan wanneer je iemand leert kennen in de kroeg.’ Toch is het Ingrid gelukt om met beide benen op de grond te blijven staan. ‘Het ging mij puur om de persoon achter de man die ik zag.’

Van Denemarken, via Nederland, naar Bulgarije

Johan en Ingrid leerden elkaar steeds beter kennen. Er ontstond een relatie, wat voor Ingrid betekende dat ze Nederland verruilde voor Denemarken. Na een aantal mooie jaren samen op de Deense boerderij, besloten de twee eind 2016 een punt achter hun relatie te zetten. De relatie bleek niet te werken zoals ze allebei hadden gehoopt. Ingrid heeft toen nog 1,5 jaar in een ander huis in Denemarken gewoond.

Daarna is ze teruggegaan naar Nederland. Maar niet voor lang. Toen haar oudste zoon naar Bulgarije emigreerde, volgde Ingrid al snel. ‘Het leven is hier veel goedkoper.’ Blij vertelt ze hoe ze het in Bulgarije naar haar zin heeft. En hoe gelukkig ze is met haar hondjes om zich heen.

Mette, Marit, Mazzel en véél Boer zoekt vrouw vrienden

Haar hondje Mette, die ze samen met Johan al had, is namelijk nog steeds bij haar. ‘Het gaat heel goed. Ze heeft zowel in Denemarken als in Nederland een nestje gehad, toevallig allebei op dezelfde datum. Marit, de dochter van Mette, woont nu ook bij mij.’ Hond Mazzel maakt het gezelschap compleet. ‘Zo heet ze omdat ze mazzel heeft gehad dat ik haar als puppy op straat heb gevonden.’ 

Mette

Ingrid heeft veel leuke vriendschappen overgehouden aan haar Boer zoekt vrouw tijd. ‘De feestjes waren altijd heel leuk. Met Jan en Pauline heb ik veel contact gehad. En nog steeds spreek ik heel veel andere boeren en logees. Ingrid K. spreek ik bijvoorbeeld nog via social media.’ Ingrid vindt het mooi om te zien dat er zoveel leuke stellen zijn ontstaan dankzij Boer zoekt vrouw.

Gelukkig

Of ze zelf in de tussentijd een liefde is tegengekomen? Dat niet. ‘En ik ben ook niet op zoek. Ik ben hartstikke gelukkig én ik ben de baas over eigen koffiezetapparaat en afstandsbediening.’ En dat is maar goed ook, want Ingrid is zeker van plan om in september Boer zoekt vrouw Europa te gaan kijken. Haar tip voor de logees van komend seizoen? ‘Blijf gewoon jezelf.’