Interview met Alie, de moeder van Wietse

15 november 2009

Of Wietse de ideale schoonzoon is weet ik niet, lacht Alie Spijksma, de moeder van Wietse.Voor ons is hij hartstikke leuk, maar de familie van Neeltje mag bepalen of hij een leuke schoonzoon is! Volgens zijn moeder heeft hij in ieder geval twee belangrijke dingen te bieden. “Een mooi bedrijf en heel veel liefde…."

Of hij eerder verliefd is geweest? “Ik denk het niet, wij hebben het nooit gemerkt. Het is heel bijzonder om hem nu zo mee te maken.”

Niet alleen Wietse is gelukkig, ook zijn ouders zijn dolblij dat Wietse zijn vrouw gevonden heeft. “Ik heb wel eens gedacht dat het nooit meer ging gebeuren.”

Naast een vrouw heeft Boer zoekt vrouw hem nog meer opgeleverd. “Iedereen zegt dat hij veel opener is geworden. Hij is vrolijker en komt veel meer los. Dit is ook aan Neeltje te danken, maar ook zeker aan deelname aan het programma.“

Zijn moeder heeft goede herinneringen aan de tijd dat de dames op de boerderij waren. “Het was een mooie tijd. De eerste dagen was het vooral heel spannend en daarna werd het echt heel gezellig met de dames. Ongelofelijk dat Wietse uit al die brieven zijn vrouw heeft gevonden.”

Rustig boodschappen doen is er voor de familie Spijksma  niet meer bij. Alie: “Iedereen wil er alles van weten, dus er is geen doorkomen aan..Ik wist niet dat ik zoveel mensen kende.”

Net als pa Bouke vindt ook Alie de keuze van haar zoon heel geslaagd. “Ik vind Neeltje een spontane, leuke meid. Maar uiteindelijk gaat het erom dat ze samen gelukkig zijn En dat zijn ze!”