Interview met Bert

22 november 2012

Fans van Boer zoekt Vrouw konden vragen stellen aan Bert. Wij legden een selectie aan hem voor. Lees hier zijn antwoorden.

bert

Marielle uit Apeldoorn

Ik heb zondagavond natuurlijk weer naar Boer zoekt Vrouw gekeken. En hoe trots je dan daar bij de koeien staat, je straalt. Zou je dat ook samen met mij een keer willen doen? Samen de koeien melken of de kalfjes voeden? Veel liefs!

(lachend) ‘Ja hoor, dat wil ik wel. Bij werkzaamheden met dieren ben ik nu eenmaal helemaal in mijn element en ik sta zeker open  voor nieuwe contacten.’

Daantje uit Sappemeer

Wat voor vrouw zoek je eigenlijk?

‘In ieder geval een spontane en gezellige vrouw die geïnteresseerd is in het buitenleven. Ik zoek geen vrouw die een negen-tot-vijf mentaliteit heeft. Die heb ik zelf ook niet. De ene keer ben ik om vijf uur thuis en de andere keer om tien uur ’s avonds.

Het is fijn als een vrouw met mijn onregelmatige dienst kan omgaan. Verder het liefst ook een vrouw die van het leven houdt en niet altijd op de bank wil zitten, gewoon iemand die graag samen leuke dingen wil doen.’

Ines uit Gouda

Heb je naar aanleiding van het hele Boer zoekt Vrouw traject ook wat over jezelf geleerd? En zo ja, wat?

‘Ik ben sowieso een hele ervaring rijker. Ik was altijd wat verlegen, maar dit is na Boer zoekt Vrouw veel minder geworden. En ik was vaak bezig met wat andere mensen van mij dachten, maar daar hou ik me nu, nadat heel  Nederland naar mij heeft gekeken, niet meer mee bezig. ‘

Daniel uit Bleiswijk

Toen je de brief naar Henrieke schreef, had je toen niet van tevoren gedacht; zal ik het nou wel doen of niet doen? Omdat je op sommige momenten je niet goed op je gemak voelde.

‘Henrieke leek me een leuke en spontane meid. Meerdere mensen in mijn omgeving zeiden ook “die Henrieke is iemand voor jou!” Onder andere mijn broertje heeft me gestimuleerd een brief te schrijven.

Ik heb in het begin wel even getwijfeld of ik dat zou doen. Maar ik vond zelf ook dat Henrieke absoluut bij mij zou passen. Uiteindelijk heb ik daarom besloten een brief te schrijven, iets waar ik op dat moment voor de volle honderd procent  achterstond.

Niet reageren op Henrieke had ik jammer gevonden waar ik misschien later spijt van zou hebben gekregen. Natuurlijk wist ik toen ook dat er een kans was dat ik zou worden uitgekozen voor de speeddate, wat me op dat moment heel leuk leek.

Ik was dan ook erg blij dat ik uitgenodigd werd voor de speeddate. Maar uiteindelijk ben ik gaandeweg het programma me niet op mijn gemak gaan voelen, mede doordat er geen echte verliefdheid was en ook vanwege de hele setting er omheen.’

Anneke uit Norg

Zaterdagavond biertje op de BZV-Afterparty?

(lachend)  ‘Ik ben erbij die avond! Ik ben zeker voor een biertje in!

Sia uit Amsterdam

Wanneer het stroef liep tussen Henrieke en jou, gaf je steeds aan dat je niks ging ondernemen, omdat je vond dat het vanzelf moest gaan. Maar als je merkt dat je het niet zo makkelijk spontaan gezellig maakt, is het dan niet juist een heel goed idee om even extra je best te doen?

‘Natuurlijk is dat een goed idee. Maar als het gevoel van echte verliefdheid er dan ook niet is, wordt het toch een stuk moeilijker.  Als het stroef verliep tussen Henrieke en mij klapte Henrieke dicht en dan vond ik het moeilijk om het gesprek weer in gang te zetten.
Ik heb het wel geprobeerd, maar dat is niet uit de verf gekomen. De setting werkte voor mij ook niet mee, dat maakte het er niet makkelijker op.

Achteraf had ik wel een aantal dingen anders gedaan, onder andere hoe het een en ander verliep in Parijs. Ik ben nu de a-romantische man in de romantische stad Parijs en daar kan ik me niet helemaal in vinden.’

Edwin uit Barendrecht

Ondanks dat Boer zoekt Vrouw je niet gebracht heeft wat je gehoopt had, aan welk moment heb je de beste herinnering?

‘Het mooiste moment was toen Henrieke bij mij thuiskwam, bij mijn familie. Dat was het moment met de minste spanning en waarop ik me het meest op mijn gemak voelde, ook omdat het toen goed tussen ons ging.’