Janine: “Ik ging Sander missen”

19 mei 2022

Kijkers van Boer zoekt vrouw konden vragen insturen voor de boeren. Wij legden er een aantal aan Janine voor. 

janine

Suzan: Je vertelde bij de reünie dat er een pauze is geweest van 5 weken tussen jou en Sander. Wat heeft ertoe geleid dat je hem toch een kans hebt gegeven? 

“Ik heb toen rustig de tijd genomen om alles op een rijtje te zetten en echt goed na te denken. De druk is er dan af, en het ‘moeten’ ook. En dan ga je elkaar toch missen en je blijft elkaar wel spreken. En vanaf toen hebben we het gewoon rustig opgebouwd. Niet elkaar meteen drie dagen achter elkaar zien, maar gewoon één dag. En dat werkte gelukkig heel goed!”

Joanne: Wat leuk dat jij en Sander samen zijn! Hoe vaak zien jullie elkaar nu?

“Het liefste elke week. Maar dat gaat niet altijd door het werk. We moeten dat goed plannen. En als het mooi weer is, dan zijn er soms andere dingen te doen dan elkaar te zien.”

Evelien: Hoe vond je het om jezelf te zien op tv?

“Verschrikkelijk. Ook om weer in dat moment te komen, wat eigenlijk al heel lang geleden is. En het wende ook niet, het werd eigenlijk alleen maar erger. Vooral door mijn worstelingen natuurlijk. Mensen in mijn omgeving kende mij ook helemaal niet zo, en ik mijzelf ook niet. Maar je ligt natuurlijk onder zo’n vergrootglas en je kunt jezelf niet terugtrekken.”

Sara: Ben je al wel eens bij Sander in Friesland geweest?

“Ja, al een paar keer. Maar hij is wel vaker bij mij.”

Joke: Hoe vindt Sander het in Limburg?

“Dat bevalt hem volgens mij wel. Haha. Ook al zijn wij Limburgers wel heel anders. Ze hebben het wel eens over stugge Friezen, maar dat is Sander helemaal niet. Onze familie is wat meer op de achtergrond en Sander is juist heel open, druk en enthousiast.”