Johan: "Het is niet gelukt"

30 november 2012

Fans van Boer zoekt Vrouw konden na de reünie al hun prangende vragen insturen voor de boeren. De redactie heeft een selectie voorgelegd aan hen.

Karin uit Zaltbommel

In de uitzending heb je het over duizenden kilometers die je gereden hebt voor dates? Is het niet handig om alleen te daten met vrouwen in de buurt?

Ik heb er wel een aantal dicht in de buurt gehad, dat is natuurlijk vele malen makkelijker, maar als je op zoek bent naar echte liefde, moet je niet kijken op een paar kilometer. Het gaat om de echte liefde, niet om de afstand. Als dat een probleem is, moet je niet meedoen aan Boer zoekt Vrouw. En als je elkaar uiteindelijk vindt en je gaat voor elkaar, ga je toch bij elkaar wonen.

Marloes uit Harderwijk

Je woont toch in de buurt van Duitsland? Kun je ook niet meedoen aan Bauer sucht Frau?

(lacht) Ja, daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik ben een echte Nederlandse Groninger. De Duitse grens is hier 50 km vandaan, ik ben er wel eens uitgeweest en de taal spreek ik redelijk goed, maar je blijft wel een Nederlander. Ik heb de Duitse versie ook nooit helemaal gevolgd, wel eens fragmentjes gezien.

Irene uit Naarden

Je straalde in de reünie en bij Ivo Niehe. Zit je lekker in je vel?

Ik zit op zich wel goed in mijn vel, maar ik ben ook wel teleurgesteld dat ik er niet in geslaagd ben iemand tegen te komen. Je doet mee aan Boer zoekt Vrouw en je krijgt best een aantal brieven en toch is het niet gelukt. Dat vind ik wel moeilijk, ja. Maar het is maar net wie je tegenkomt en hoe het gaat. Er was bijvoorbeeld een vrouw bij waar ik laaiend enthousiast over was, maar zij vond het lastig met mijn kinderen. Dan houdt het op.

Mirjam uit Naaldwijk

In hoeverre hebben de kinderen een beslissende rol in de keuze voor een relatie?

Opvallend is dat ze enorm meeleven. De oudste hoopt echt dat papa iemand vindt. Het heeft ook zeker invloed wat zij vinden, maar mijn gevoel is ook erg belangrijk. Zo was er een dame die heel goed met mijn kinderen kon en zij waren ook dol op haar. Mijn verstand zei ‘ideaal’,  maar mijn gevoel zei heel duidelijk ‘niet doen’. Er was helaas niet genoeg aantrekkingskracht.

Kees uit Zuidhorn

Word je er niet moe van als mensen zeggen: ‘goh Groningen wat een eind weg is dat?’

Ja, daar word je wel moe van. Het is ook een beetje overdreven. In dik twee uur ben ik al in Utrecht. Het is jammer dat mensen zo over Groningen denken, want het is hier prachtig. Veel natuur, mooi uitzicht. Maar je moet het wel zien.