Joyce blikt terug

10 februari 2008

Hoe heb je naar jouw laatste uitzending gekeken?

“Ik moest werken, dus heb ik de uitzending met patiënten gekeken. Ik werk namelijk als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Het was heel apart om het programma in mijn werkomgeving te zien. We hebben in alle huiskamers een tv staan en die stonden allemaal op Boer zoekt Vrouw afgestemd.”

“Sommige bewoners vonden het wel erg raar om mij te zien. Ik was tegelijkertijd bij hen aanwezig én ook op tv. Als ik in beeld was, hoorde je geroep uit de huiskamers of kwamen ze vertellen dat ik op televisie was. Na afloop zeiden veel bewoners dat het zo goed was en dat Frans niets voor mij was en dat ik geen boer moest hebben.”

“Wel vonden veel bewoners het jammer dat mijn avontuur op televisie afgelopen was. Ikzelf vond het heel leuk om terug te zien. Je ziet ook de echte Joyce. Vind ik.”
 

Was je verliefd op Frans? Zoveel mensen hebben dit gedacht!

“Ik had goed contact met Frans. Nu trouwens ook nog. Frans ziet nu, zegt hij, op televisie dat ik hem leuk vond. Dat vertelde ik makkelijker op camera, dan dat ik dit hem liet merken. Ik trad niet echt op de voorgrond met Ronella en Jessica.”

“Normaal ben ik veel drukker en meer open. Ik ben soms zelfs behoorlijk recht voor z’n raap. Ik heb geleerd dat ik soms verlegen kan zijn en dat ik af en toe duidelijker moet zijn. Zo had Frans in het begin niet door dat ik niet op mijn gemak was.”

“Ja, ik glom wel. Zoals bij het motorrijden. Dat vond ik geweldig. Het schieten was vet lachen. Ik begin meestal te glimmen als ik ergens over enthousiast ben. Ik had het ook leuk met Frans, maar om te zeggen dat ik verliefd was. Nee, dat ben ik niet zo snel.”
 

Leukste momenten?

“Sowieso op de boerderij zijn. Ik woon zelf ook op een boerderij, maar ik vond het leuk om een keer te melken. Ondanks dat het vreselijk stonk! (lachend) Ik heb mijn jas vier keer moeten wassen voordat die lucht eruit was.”

“Ik vond het leuk om zijn vrienden te ontmoeten, paardrijden met zijn zussen was ook heel leuk, maar het allerleukste was toch het tochtje op de motor waar Frans en ik ook door het water gingen.”

“Buiten het programma om was het helemaal geweldig om een Boer zoekt Vrouw deken bij een paardenconcours te ontvangen. Ik was onlangs op een concours. Daar had ik een grapje gemaakt dat wanneer ik een keer iets won er geen deken als prijs was. Vervolgens heeft een sponsor, die mij kent, een speciale Boer zoekt Vrouw deken voor mij laten maken.”

“Vorige week was ik op een springconcours in Staphorst en toen was er opeens een extra prijs voor mij: een BzV-deken. Ik mocht zelfs een ereronde rijden. Het is een uitrijdeken, je kunt er niet mee springen. Tijdens de Drentse kampioenschap springen ga ik ‘m zeker gebruiken bij het inrijden en uitstappen.”
 

Heb je ergens spijt van?

“Ik heb zeker geen spijt dat ik heb meegedaan. Alleen al omdat ik heel veel mensen heb leren kennen met wie ik nu nog afspreek zoals met Ronella en Jessica. Ook met Frans. Ik heb het aanbod staan dat ik nog een keer met mijn paard die kant op kom en we gaan sowieso een keertje stappen.”
 

Wat heb je als eerste gedaan na je vertrek op de boerderij? 

“Eerst wilde de familie van Frans afscheid van mij nemen. Ook heb ik nog even met Frans gepraat. We waren allemaal hartstikke moe en ik was niet lekker. Ik wilde graag naar huis. Onderweg in de auto heb ik mensen gebeld. Thuis ben ik op de bank gaan liggen en ben daarna direct naar bed gegaan. De volgende dag was weer een gewone werkdag.”