Jurjen vertelt over zijn vertrek

14 april 2007

Agnes koos niet voor Jurjen, maar hij had ook niet voor haar gekozen. Jurjen blikt terug op zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw. 

Hoe kijk je naar Boer zoekt Vrouw?

“Ik kijk thuis en als ik aan het werk ben, kijk ik het later terug via internet. Ik wil het het liefst niet in mijn eentje zien, want ik wil direct weten wat een ander ervan vindt. Als ik mezelf voorbij zie komen dan is het ‘oh nee!’.  De eerste keer dat ik mezelf zag, was een ramp. Mijn stem is het ergste. Haha. Maar dat vind iedereen van zichzelf, geloof ik.” 

Hoe vond je het op de boerderij?

“Ik was stiekem toch wel erg blij dat ik weg was. Het is eigenlijk moeilijk uit te leggen. Ik vond het werk op de boerderij geweldig leuk. Vooral het melken. Toen ik Agnes ontmoette bij de speeddate vond ik haar een leuke vrouw, maar niet meer dan dat. Als je vervolgens bij de laatste vijf zit, ga je door. Ik wilde ook graag zien hoe ze op de boerderij was. Ik weet hoe snel ik verliefd ben, maar nu voelde ik niks. Alles bij elkaar maakte dat ik zelf ook weg wilde.”

Hoe zijn de reacties?

“Heel erg leuk. Ik word op straat aangesproken. Aandacht is altijd prettig. Ja, toch? Afgelopen week was ik, tijdens mijn werk, aanwezig bij een aanrijding. Een oude vrouw werd afgevoerd met een ambulance. Toen ik me over haar heen boog, zei ze opeens: ‘Ja, nu zie ik het! Jij bent die jongen van Boer zoekt Vrouw!’.  Dat gaat zo de hele dag door. 
Ik krijg ook mailtjes van dames die ik helemaal niet ken. Dat is wel egostrelend. En wie weet levert het nog wat op, op het gebied van de liefde. Je weet maar nooit!”

Hoe kijk je terug op je Boer zoekt Vrouw avontuur?

“Ik vond het leuk om mee te doen, maar ik zou het niet nog een keer doen. Het is best zwaar. Ik kon maar moeilijk aan de camera wennen; ik was me er voortdurend bewust van. Ik was verder wel mezelf. Dat is best moeilijk hoor, maar is me aardig gelukt. 

Ik heb veel goede kanten. Maar ja, als ik kort slaap, ben ik wat nukkig. Dan ben ik ‘kort voor de kop’ zoals ze dat bij ons in Friesland zeggen. Maar goed, ik had het daar toen ook wel gehad. Met Jurre en Klaas heb ik me erg vermaakt. We gaan elkaar na de uitzendingen zeker nog een keertje zien. We spreken ook nog een keer af met die andere jongens van de speeddate.”
 
“Wat ik heb gedaan toen ik thuis kwam? Ik heb heerlijk op de bank gezeten en ik heb een paar mensen gebeld. Je moet je verhaal toch even kwijt, voor zover dat kon en mocht. De andere dag ben ik weer aan het werk gegaan. Daar had ik heel veel zin in!”

Wat heb je geleerd? 

“Op de boerderij? Dat is het melken uiteraard. Als  ik nu een glas melk drink, sta ik daar anders bij stil dan voorheen. Dat zeker.”