Klarijn blikt terug

14 april 2007

Klarijn, één van de vrouwen van Henk besloot in aflevering 6 op te stappen...

Hoe vond je het om de afgelopen uitzending te zien?

“Ik vond het heel spannend. Je weet niet wat ze precies gaan uitzenden. Ze hebben uiteraard niet alles laten zien wat gebeurde rondom mijn vertrek, maar het kwam goed tot zijn recht vond ik.”

Was je vertrek echt hoognodig?

“De setting, zo op tv te zijn, paste niet bij mij. Mensen denken dat je dit van tevoren kunt bedenken, maar dat is niet zo. Als je reageert, verwacht je niet dat je wordt geselecteerd. Je staat er onbevangen in. Maar dan opeens is het ‘oh, nu ga ik naar de boerderij!’ Mijn timing was niet optimaal. Dat was niet zo handig, maar ik voelde echt dat ik moest stoppen. Mensen denken misschien dat alleen de boeren kiezen. Wij hebben dat recht natuurlijk ook.”

Hoe opgelucht was je toen je wegreed in de taxi?

“Ik zat met gemengde gevoelens in de taxi. Die laatste opmerking van 40-30-30 procent voelde heel raar richting Maartje en Marlou. Het was ook vreemd om twee meiden achter te laten met wie ik zo leuk contact had gekregen. Ook wel raar naar Henk toe, want ik heb hem op dat moment niet precies kunnen uitleggen hoe en wat. Ik heb later nog met Henk gebeld om het er iets uitgebreider over te hebben.”

Hoe reageren mensen?

“De reacties zijn me honderd procent meegevallen. Mensen reageren heel positief. Sommige mensen begrijpen niet waarom ik heb meegedaan, maar dan nog zijn ze niet negatief. Op straat word ik ook herkend. Laatst liep ik door een onbekende wijk van mijn stad op zoek naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Toen ik een voorbijganger daar naar vroeg, zei die: ‘Hé, jij bent toch van Boer zoekt vrouw? Wat leuk!’ Het zijn allemaal heel enthousiaste reacties.”

Had je ooit kunnen denken dat je pompoensoep zo’n ding zou zijn?

“Neeeh! Dat is hilarisch gewoon! De scène met de pompoen is wel tekenend voor Henk en de situatie. Het was voor mij vooral een grap, ook mijn reacties. Dat zie je ook in de video. In ieder geval voor de goede verstaander.”

Hoe kijk je op je BZV avontuur terug?

“Ik heb zeker geen spijt dat ik heb meegedaan. Ik denk dat ik het wel moet laten bezinken. Het was zeker niet negatief. We hebben heel veel lol gehad, echt veel gelachen met die meiden. Oók met die meiden van Frans, en met de cameramensen. Ik heb hele leuke dagen gehad.”