Leonie heeft een tip voor de logees van het nieuwe seizoen: ‘Zet jezelf neer zoals je bent’

7 september 2023

In 2013 schreef Leonie een brief aan boer Jos in Frankrijk. Er volgden leuke dates en Leonie werd zelfs uitgenodigd voor de logeerweek. Boer Jos koos uiteindelijk niet voor haar, maar voor Saskia. Desondanks kijkt Leonie terug op een mooie ervaring. Hoe gaat het nu met haar?

Leonie en Yvon

Melken in de melkput

Leonie keek altijd al naar Boer zoekt vrouw. Op een gegeven moment zag ze de oproep van boer Jos. ‘Leuke jongen, mooi bedrijf… Hij bleef een beetje in m’n hoofd. Toen heb ik geschreven.’ Dat ze uiteindelijk ook uitgekozen zou worden, had ze nooit verwacht. ‘Maar wie A zegt, moet ook B zeggen.’

Leonie
‘Ik had het nooit willen missen'

En zo begon Leonie’s Boer zoekt vrouw-avontuur. Van alle indrukken die ze daar opdeed, blijft één haar het meeste bij: ‘Het melken in de melkput. Gewoon met elkaar bezig zijn, met de dieren.’ Leonie kijkt terug op een leuke en mooie ervaring. ‘Ik had het nooit willen missen. We hebben een onwijs gezellige tijd gehad, ook met de hele ploeg erbij. Je raakt zo aan elkaar gehecht, zeker in de logeerweek.’

Liefdesverklaringen

Leonie’s deelname heeft een positief effect op haar gehad. ‘Ik ben wat zelfverzekerder geworden. Bijna heel Nederland kijkt en vormt dan een mening over je. Dat was eigenlijk allemaal heel positief.’ Toen Boer zoekt vrouw eenmaal was afgelopen, merkte Leonie ook dat ze was opgevallen in Nederland. ‘Ik kreeg zoveel brieven van mensen die gekeken hadden. De ene liefdesverklaring na de andere.

Boer Jos en zijn logees

Leonie ging nergens op in en kwam later haar huidige vriend tegen. Inmiddels woont ze in Alkmaar, met haar vriend én kindjes: een jongetje van bijna 3 en een dochtertje van 15 maanden. Ze werkt nog steeds als verpleegkundige, net als toen ze meedeed aan Boer zoekt vrouw. ‘Ik werk nu op de IC. We hebben roerige tijden gehad met Corona.’ Al met al gaat het nu heel goed met Leonie en haar gezin.

Leonie
'Jezelf blijven is het allerbelangrijkste'

Boer zoekt vrouw Europa

17 september gaat Boer zoekt vrouw Europa weer verder. Leonie gaat zeker kijken en heeft er zin in. Ze heeft ook nog wel een tip voor de logees: ‘Vooral jezelf blijven, dat is het allerbelangrijkste. Ja, het is af en toe gek dat je allemaal voor dezelfde man of vrouw gaat, maar je moet proberen het niet als een wedstrijd te zien. Zet jezelf neer zoals je bent.