De logeerweek is begonnen!

5 oktober 2018

Voor de vijf boeren begint het spannende Boer zoekt Vrouw-avontuur nu pas echt. De drie uitgekozen briefschrijvers komen logeren op de boerderij. Hoe hebben de boeren zich op deze spannende week voorbereid en nog belangrijker: hoe worden de drie logees ontvangen op de boerderij?

Marnix en vrouwen

Jaap wordt overspoeld met cadeautjes door Marian, Marilyn en vooral door Petra. Wijn, wijn voor Marilyn, bier voor Marilyn, zelfgebakken koekjes en natuurlijk nog een verjaardagscadeau. Jaap gniffelt. Bij het avondeten besluit hij de vrouwen meteen in het diepe te gooien: hij is niet op zoek naar een latrelatie. Gelukkig schrikt dit de dames niet af en zien ze zichzelf wel over een half jaar in het huis van Jaap rondlopen. Jaap vindt het fantastisch. ‘Drie vrouwen die gewoon álles voor je over hebben. Dat zou iedere man fantastisch vinden.’

Marit en Paula hebben iets gemeen: wielrennen. Wim heeft ook al een keer op zijn wielrenfiets gezeten. Er wordt alleen niet opgemerkt dat Marlies al een aantal keer heeft laten vallen dat ze het ook doet. Gelukkig heeft ze wel een ander voordeel: haar vader is ook akkerbouwer. Hier kunnen ze dan ook hard om lachen met elkaar. Ze lachen om wel meer dingen. De badkamer van Wim, de hobby’s van Wim die hij eigenlijk niet heeft, opmerkingen van Wim en het vakmanschap van Wim.

Ruud komt met een perfect verjaardagscadeau voor Michelle: nieuwe kippen. Want ‘Indy had mijn laatste Haan doodgebeten.’ Michelle giechelt. ‘Daar was ik echt helemaal van over de flos!’ Even later arriveren ook Maarten en Zeno. Michelle zet de mannen geroutineerd aan het werk. Er zijn echter nog flink wat verbeterpuntjes wat betreft de vloer schoonsproeien. Ze schroomt niet dit duidelijk aan de mannen te vertellen. Ook wat betreft koken is ze niet helemaal tevreden: ze helpen niet genoeg mee en Zeno legt de sla en de uienringen verkeerd op de borden.

Marnix heeft zich enorm uitgesloofd voor Willemijn, Bertine en Janneke. Ze hebben een eigen stacaravan, een eigen roze overal en een bos gladiolen gekregen. Voor de keuken opruimen heeft Marnix hierdoor minder tijd overgehouden. Hoe hij ze gaat begroeten dat weet hij allemaal nog niet, ‘dat komt op als poepen’. Marnix kondigt aan wat hij heeft verzonnen voor het avondeten. ‘Voor vanavond heb ik bedacht: aardappelen, biefstuk en boontjes.’ Iedereen neemt een taak op zich: Marnix natuurlijk het vlees, Janneke de aardappelen en Willemijn verwarmt de bonen uit blik. Aan het eind van de dag heeft Marnix nog een verrassing in petto. Hij heeft zijn dames met een dekentje op een bankje gezet en komt als een echte Zorro op een paard aanrijden om ze allemaal mee te nemen voor een ritje door het water.

Harrold komt zoals beloofd op de tractor aan. Roel komt met een goed nieuwtje binnen: hij kan twee dagen later naar Peru te vliegen. Kevin, Harrold en Roel kijken toe hoe Steffi met haar vinger de baarmoeder van een paard zoekt. ‘Zo gepiept’, zegt Steffi. In tegenstelling tot de mannen van Michelle nemen bij Steffi de mannen het koken helemaal op zich. Ze mag wel in haar eentje opruimen. Ze kijken graag toe: ‘Moet je zien, zo’n figuur, ik kan er uren naar kijken.’ ‘Gewoon een engeltje die over mijn ogen heen staat te piesen.’