De logees worden aan het werk gezet en Wim maakt zijn keuze

14 oktober 2018

De boeren hebben hun eerste nacht op de boerderij erop zitten en worden meteen aan het werk gezet. Ondertussen proberen de boeren ook gevoelige gesprekken te voeren met hun logees. 

Steffi praat met roel

Na een avond geinen aan de bar, besluit Harrold zijn roes uit te slapen. Steffi neemt het hem niet kwalijk. ‘Die moet z’n eigen helemaal oplaaien om weer de leukste te zijn vandaag.’ Als Roel, Kevin en Steffi klaar zijn met de stallen komt Harrold aan. ‘Volgende keer nog iets langer blijven liggen, dan hoef je helemaal niet meer te helpen!’ Grapt Steffi. Steffi besluit even met Harrold een serieus gesprek te voeren. Harrold krijgt er rode wangen en klapperende oren van. Ook Roel wordt even aan de tand gevoeld. Op een hooibaal kletsen ze over de toekomst.

Wim praat met Paula

Wim is vooral een vrolijke gastheer. Zijn dames snakken naar meer dan dat, maar zelf heeft hij dit niet door. Na het avondeten doen ze een spelletje met als hoofdprijs een ritje op de tractor met Wim. Paula wint en prijst zich gelukkig. Een moment alleen met Wim! Wim vindt alle dames even leuk. ‘Ik heb niet echt een voorkeur eigenlijk’. Paula vindt dat raar. ‘Misschien gaat ie wel lootjes trekken of zo’. Met ieder van zijn vrouwen heeft hij een momentje alleen, maar praten over gevoelens, hoo maar. Marlies besluit het heft in eigen handen te nemen en spreekt haar twijfels uit. Het is dan ook Marlies die de boerderij helaas moet verlaten. Bekijk de extra video om te zien hoe ze hierover denkt!

Jaap met vrouwen in kas

Bij Jaap is het een dolle boel tijdens het logeren. Zijn vrouwen proberen allemaal een glimp van de tandenpoetsende Jaap op te vangen. Ook tijdens het ontbijt wil iedereen een beetje aandacht van Jaap: wie mag zijn boterham smeren? Jaap vindt het geweldig. Eindelijk is er weer een beetje leven in huis. Hij neemt zijn vrouwen mee in de kas en legt ze uit hoe een bouvardia te knippen. ‘Luisteren naar je gevoel dus…’ Grapt Petra. Jaap kijkt glimlachend terug. De vrouwen werken hard mee en Jaap kijkt voldaan naar zijn drie dames.

Marnix praat met Willemijn

Tijdens het ontbijt wordt het Marnix even te veel. Iedereen wil wat anders. Bertine een kopje koffie, Willemijn lust wel een eitje en Janneke is benieuwd naar zijn havermoutje. Willemijn en Marnix hebben subtiele discussies over hoe de paarden van Marnix te verzorgen. Een dag later vraagt Marnix of Willemijn, verbazingwekkend genoeg, wil helpen om de paarden te schouwen. Willemijn heeft het idee dat hij het liever allemaal alleen doet. Hij trapt meteen met de deur in huis. ‘Als je gelukkig wil worden, moet je dat eerst met jezelf zijn. Ik krijg het gevoel van joh, die meid zit nog veel te veel met zichzelf te struggelen.’ Willemijn is het hier duidelijk niet mee eens. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.  

Michelle praat met Ruud

Met de mannen bij het kampvuur besluit Michelle te vertellen over haar roerige liefdesleven. Ook Maarten doet een emotioneel boekje over zijn verleden open. De gevoelige avond laat zijn sporen na bij het ontbijt. Het gesprek is op. Zeno, Michelle en Ruud luisteren zwijgzaam naar het gesnurk van Maarten. Michelle besluit een gesprek te voeren met Ruud. Hoe vindt hij het eigenlijk op de boerderij en met haar? Wat hij met zijn eigen bedrijf wil doen als ze een relatie krijgen, weet hij nog niet. Michelle vindt dit raar. ‘Dat is gewoon bullshit. Daar heb je echt al wel over nagedacht.’