Marieke geeft antwoord op je vragen

14 april 2009

Marieke kreeg niet alleen vragen. Ook waren er reacties als: “Marieke, je bent een ontzettend mooie en intrigerende vrouw. Zou er een programma zijn, Marieke zoekt man, dan schrijf ik me direct in.” Dat programma gaat er niet komen, maar Marieke geeft graag antwoord op een aantal door de redactie geselecteerde vragen.

marieke jos

Gert-Jan uit Almere: Ik heb genoten van de manier waarop jij jezelf profileerde bij boer Jos. Ik had wel het gevoel dat jouw heerlijke extroverte gedrag je de das om heeft gedaan. Ik ben erg benieuwd naar je verhaal en ik moet zeggen: je hebt absoluut wel indruk gemaakt op mij. Succes met alles!
Dank je voor je positieve reactie Gert-Jan. Ik ben inderdaad extrovert. Bij mij is het gewoon zichtbaar wat ik voel. Ik kreeg van Jos de indruk dat hij dat juist erg waardeerde.

Mare uit Lansink: Heb je na deze ervaring interessante inzichten gekregen op het vlak van de liefde en de man? Zo ja, welke?
Leuke vraag, maar nee ik heb geen nieuwe inzichten gekregen in mannen. Iedere man, iedere ontmoeting is uniek. Ik vond het echt heel leuk, Boer zoekt Vrouw was een leuk avontuur.
Eigenlijk bevestigt deze ervaring mijn eerdere ervaringen: soms kom je in aanraking met een bijzondere en aardige man, met wie een veelbetekenende vriendschap mogelijk is. Dat is waardevol. Maar voor een liefdesrelatie moet er iets extra’s, iets ondefinieerbaar magisch tussen twee mensen zijn.

Televisie heeft ook wel als een spiegel gewerkt. Soms best confronterend om jezelf terug te zien. Ik heb even geworsteld met negatieve reacties. Dat raakte me wel. Ik wil altijd graag begrepen worden, en uitleggen wat het complete verhaal is. Dat is gelukt in de laatste uitzending, waardoor je de kijker een completer beeld van mij en de ontwikkelingen heeft gekregen.

Anoniem: Ik ben een van de 831 briefschrijfsters die op Jos heeft gereageerd. Ik was helaas niet uitgenodigd. Het is nu half oktober en ik krijg deze man NIET uit mijn hoofd! Ik heb er bijna last van en dat past helemaal niet bij mij! Wat is dat toch met die Jos en hoe kom ik van dat gevoel af?
Ja, jeetje en dat vraagt ze aan mij … Geen idee. Onbereikbare mannen zijn interessant, kennelijk. Lastig voor je, ik weet uit eigen ervaring dat loslaten soms moeilijk kan zijn. Sterkte!

Willem uit Winschoten: Zeg nou zelf. Ben je nu wel echt geschikt voor het boerenleven? Volgens mij ben je meer een stadsmens?
Ik ben juist een enorm buitenmens, en hou van het boerenleven. Als kind liep ik al graag over het land, waar mijn ouders voor de hobby honderd schapen en een tiental vleeskoeien hield. Ook toen mijn ouders een handelszaak in de agrarische branche hadden, kwam ik vaak in contact met boeren. Over het algemeen prettige hardwerkende en eerlijke mensen, is mijn ervaring.

En ja, graag ben ik een vrouwelijke moderne vrouw, met nagellak en make-up, maar dat weerhoudt me niet om lekker met mijn laarzen aan door de modder baggeren. Ik genoot in het gladiolenveld. Aan Jos vertelde ik dat als ik dichterbij zou wonen, ik graag in het plukseizoen een dag in de week mee zou willen werken. Niets lekkerder dan stevig aanpoten en ondertussen kop leeg!
Het één (vrouwelijk zijn) sluit het ander (deel uit maken van het boerenleven) niet uit!

Ruud uit Amsterdam: Wil je nog steeds een boer?
Nou Ruud, het is niet specifiek een boer die ik zoek. Ik ben gecharmeerd van actieve en ondernemende mannen. Daarnaast val ik op wat oudere mannen, en echte mannen-mannen; groot en stoer, gepassioneerd. Een boer als Jos is dat. Het boerenleven, of een boer, staat niet op mijn per se op mijn ‘verlanglijstje’.

Bianca uit Sevenum: Wil je zelf niet voor een duurzame relatie gaan?
Jazeker, ook ik ga voor duurzaam! Maar ik voelde dit niet bij Jos. Het magische tintelende gevoel ontbrak.

Jos uit Chaam: Marieke, ben je niet blij dat je weer gewoon je dingen kunt doen die je altijd deed. 
Het is inderdaad lekker om weer in je ritme te leven, maar momenteel krijg ik volop reacties. Heel bizar om dit te ervaren, dit had ik niet voorzien. Dus het avontuur is nog niet helemaal afgelopen.