Marja kijkt terug op het keuze moment

10 februari 2008

Gerard koos voor Léonie en niet voor Marja. Marja kijkt nu terug.

"Van verliefdheid is nooit sprake geweest, wel van verwantschap"

Hoe kijk je naar Boer zoekt Vrouw?
“Ik kijk gewoon alleen. Na afloop heb ik een vaste aanspreekvriendin. Hoor ik van haar hoe ze het vond. We bespreken het hele programma hoor, het gaat niet alleen over mij. Ik herken mezelf goed in het programma. Herhaaldelijk zie ik mezelf en denk ik ‘oh dat ben ik echt!’”

Was je verliefd op Gerard? 
“Van verliefdheid is nooit sprake geweest, wel van verwantschap. Hij kwam binnen, ik liet hem toe. Dat doe ik normaal niet zo makkelijk, maar bij Gerard had ik het direct. Eigenlijk vanaf het moment dat ik hem op tv zag.”
“We voelden elkaar goed aan. Dat was het belangrijkste. Intuïtief klopte alles. Ik wist wanneer ik doorging en wanneer niet. Op de laatste dag stond ik op met de gedachte: ‘hij kiest voor Léonie en dat is goed’.”
“Toen ik op tv terugzag dat ik Gerard in tranen vertelde dat hij zo tot in m’n ziel binnenkwam, was ik wel weer geëmotioneerd, zij het in afgeslankte vorm. Ik wist nog precies waarom ik dat zo voelde. Mensen verwarren mijn getoonde emoties met verliefdheid. Ik voel me niet afgewezen. Ik heb wel iets mogen delen.”

Hoe was het keuzemoment voor jou?
“Geheel naar verwachting. Ik was voorbereid op de boodschap. Ik was voor Léonie blij dat Gerard voor haar koos. Als ik geen toekomst met Gerard zie, gun ik het een ander wel. Toen de camera’s stopten, ben ik daar min of meer fluitend weggegaan. Ik heb het heel waardevol gevonden dat ik mezelf heb durven laten zien, tegenover Gerard en de rest van Nederland op de koop toe.”

Wat heb je als eerste gedaan na je vertrek op de boerderij?
“Ik ben onderweg naar huis gestopt bij een wellnesscentrum. Had ik echt zin in. Gelukkig had ik een bikini in mijn koffer en had ik een handdoek van Gerard kunnen lenen. Ik raakte daar aan de praat met een jong stel. ‘Kijken jullie weleens naar Boer zoek Vrouw?’ Ja, daar keken ze naar. Zei ik vervolgens: ‘Kijk dan goed naar mij, want ik zit in de nieuwe serie.’”  
“Dat was echt vreselijk grappig om te doen, en ik liep geen gevaar om iets te verklappen, want ik zag ze toch nooit meer terug. De grijsblauwe handdoek van Gerard heb ik nog steeds. Hij kan er nog wel eentje terug verwachten. Wel een andere, eentje die ik speciaal voor hem maak.”

Waar denk je met veel plezier aan terug?
"De vriendschap tussen de andere vrouwen, en tussen Gerard en mij. Ik heb nog contact met Léonie en Pauline. We treffen elkaar op het Boer zoekt Vrouw feest in maart. Met Gerard hou ik ook nog contact..”

Heb je ergens spijt van?
“Nee, zeker niet. Ik weet juist beter wat ik voor iemand wil voelen. Het gevoel van verwantschap zoals ik dat voelde bij Gerard is een goede basis om verder te gaan. Als daar verliefdheid bijkomt, ben je een eind op streek voor een goede relatie. 
(lachend) Verder wacht ik op de reacties die massaal voor mij gaan binnenstromen nu de keuze van Gerard bekend is.”