Michelle en Steffi zijn verliefd!

11 november 2018

Waar aan de ene kant de liefde bloeit bij Michelle, Steffi en Wim, groeit aan de andere kant de twijfel bij Jaap en Marnix.

Michelle en Maarten

Michelle

Ook op de dag van Michelle's definitieve keuze moeten de mannen eerst gewoon weer aan het werk. Zowel Ruud als Maarten spreekt uit gevoelens te hebben voor Michelle. Ondanks haar angst om weer gekwetst te worden, heeft ze toch haar keuze gemaakt. Maarten heeft haar hart gestolen en kan zijn blijdschap moeilijk inhouden naast Ruud op de bank. Als Ruud eenmaal zijn koffers aan het pakken is, kan Maarten het dan ook niet laten haar vast te pakken en te zoenen. De twee liggen dolgelukkig in elkaar verstrengeld, op de hoekbank.

Jaap en Marian op bankje

Jaap

Hoe dichter Jaap bij het keuzemoment komt, hoe moeilijker het voor hem lijkt te worden. Beide vrouwen spreekt hij even apart. Met Marian gaat hij eenden kijken en dat momentje met Jaap was precies waar ze op wachtte. Jaap heeft zich teruggetrokken in zijn kantoor, de dames zitten opnieuw in de wachtstand. Bij terugkomst liggen zijn twee boterhammen met hagelslag gelukkig al voor hem klaar. Marian en Petra complimenteren Jaap met zijn spierballen. Ook Petra mag even een op een met de bloemenboer en opnieuw maakt Jaap duidelijk dat hij ze het liefst allebei wil houden. Petra grinnikt.

Marit en Wim

Wim

Wim neemt Marit mee naar de windmolens voor een ultiem vakantiegevoel. ‘Lekker plekkie hè Maar? Lekker man.’ de twee zijn iets aparts aan het doen. Namelijk ‘naar elkaar toe aan het kruipen, met behoorlijke sprongen.’
'Wat een boer niet eet, dat vreet hij niet' gaat voor Wim niet op, want hij eet met een behoorlijke glimlach de kikkererwten die Marit hem heeft voorgeschoteld. Wim lijkt het advies van Yvon op te volgen en spreekt uit naar Marit dat hij haar ‘echt heel erg leuk’ vindt. Op de quad scheuren ze door de velden en rijden pardoes tegen Yvon aan. Ze zien het wel zitten met elkaar. Wim heeft een hoop goed gemaakt de afgelopen 24 uur. En: ze hebben gezoend. Yvon is blij met dit heugelijke nieuws. Met zijn tweeën op de quad scheuren ze weer het veld in, Marits armen stevig om haar akkerbouwer heen.

steffi en Roel

Steffi

Steffi is eruit. ‘Ik kan niet meer normaal nadenken als ik met hem ergens ben.’ Nu ze tot over haar oren verliefd is, speelt haar eigen onzekerheid weer op. ‘Het is zo’n toffe kerel, die kan toch een veel leukere vriendin krijgen dan ik…’ Ze kan niet wachten tot het keuzemoment en neemt Roel apart. Voorzichtig probeert ze hem duidelijk te maken dat ze verder met hem wil. Roel kan zijn geluk niet op. Voor Harrold is het nieuws minder leuk. Desalniettemin reageert hij dapper: ‘De liefde kan je niet sturen. Het is zoals het is.’ Hij gaat zijn spullen pakken. ‘Strijdend ten onder!’ zegt hij tegen Yvon. Op zijn blauwe tractor rijdt hij het erf van Steffi af.  

Marnix

Marnix

Marnix lijkt een manier te hebben gevonden om zijn keuze te maken: Janneke en Bertine moeten tien woorden opschrijven die de afgelopen dagen omschrijven. Dat lijkt hem een goed idee, dan kan hij beter kiezen. Janneke haakt af bij het woord ‘moeten’. Ze is duidelijk geïrriteerd. Niet alleen Marnix irriteert haar, ook Bertine. Ze besluit beiden aan te spreken. ‘Voor jou is het ook moeilijk om daar tegenin te gaan, of niet?’ zegt ze tegen Bertine. Enigszins verbitterd geeft ze Marnix een briefje. ‘Dit is mijn manier.’ Bertine ziet hoe moeilijk Marnix het heeft en schrijft een emotionele brief wat zorgt voor een intiem moment tussen haar en Marnix. Bertine durft het wel. Marnix weet het nog niet.