Mooi nieuws: boer Jaap woont samen!

25 augustus 2021

Aan de vooravond van een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw hebben we mooi nieuws over boer Jaap (seizoen 2018). De Noord-Hollandse bloemenboer woont namelijk samen met Helle.

Jaap en Helle
Bron foto: Jhon Koopman

Boer Jaap en Helle zijn al anderhalf jaar heel gelukkig samen. De keuze om te gaan samenwonen was dan ook niet moeilijk. “We wilden samen verder en waren er allebei aan toe om het volgende stapje te zetten. Door corona lag het werk van Helle als schoonheidsspecialist stil en was ze al veel bij mij. Het is dus een logische stap om ook officieel te gaan samenwonen.”

In het interview voorafgaand aan het seizoen waaraan Jaap meedeed, gaf hij al aan dat zijn nieuwe liefde niet per se op het bedrijf hoefde mee te werken. “We laten elkaar ons eigen ding doen. Als ik ’s avonds nog iets moet doen voor de kwekerij, dan vindt ze dat prima. Als zij iets voor haar praktijk als schoonheidsspecialist moet doen, doe ik ook niet moeilijk. Elkaar vrijlaten is echt de kracht van onze relatie.”

Inmiddels woont het stel dus officieel samen en dat bevalt goed. “We hebben echt goede gesprekken met elkaar, maar er is ook ruimte om te dollen. Helles dochter woont bij haar vader, de zoon van Helle woont hier. En dat gaat eigenlijk ook vanzelf. Er is natuurlijk heel veel veranderd, maar zo voelt het eigenlijk niet.”

“We vullen elkaar ook goed aan. Helle zag bijvoorbeeld dat ik het heel druk had in het bedrijf. Zij dacht: hoe krijg ik Jaap nou af en toe uit de kwekerij? Toen kwam ze met het idee om een bootje te kopen. We zijn allebei gek op varen, dus hebben we samen een klein sloepje aangeschaft.”

Het stel kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. “Een tijd terug, toen het nog mooi weer was, zaten we samen op een bankje. We zeiden tegen elkaar: wat hebben we het toch goed samen. We hebben een kippenren gebouwd, Helle heeft een groentetuin… We willen hier niet meer weg. We willen samen oud worden.”