Nicolien geeft antwoord op je vragen

18 oktober 2009

Cynthia uit Den Helder maakt zich zorgen: “Jij past echt het beste bij Wietse! Waarom heeft hij dat niet ingezien? Ik ben bang dat hij niet de juiste keuze heeft gemaakt.” De redactie selecteerde een aantal vragen en legde die voor aan Nicolien.

Wietse Nicolien

Silaz uit Leeuwarden: Hoe was de sfeer op de boerderij? 
Het was er rustig en gemoedelijk. Er was absoluut geen haat en nijd. We konden goed met elkaar opschieten. Wat ik erg leuk heb gevonden, was het melken. Dat had ik nog nooit gedaan. Het lukte prima en was helemaal niet ingewikkeld.

Tessa uit Eindhoven: Denk je dat Wietse gewoon moet loskomen? Dat hij voldoende wederkerigheid kan tonen als hij eenmaal over zijn verlegenheid heen is? 
Ja, dat denk ik wel. Zijn vriendinnen die in zijn oproepfilmpje zaten, zeiden dat ook. Als je hem eenmaal kent, dat je dan een gezellig biertje met hem kan drinken en met hem kan kletsen. Ik heb dit punt niet met hem bereikt.
Je ziet het trouwens ook in het webfilmpje waarin hij over zijn boerderij praat. Over zijn dagelijkse werkzaamheden kan hij wel makkelijk kletsen. Dan is hij meer op zijn gemak.

Maaike uit Dokkum: Je gaf aan dat jij en Wietse het allebei moeilijk vinden om over gevoelens te praten. Vind je het achteraf niet jammer dat je niet meer geprobeerd hebt met hem te praten?
Gemiste kans? Nee, dat had niet in deze setting gekund. Als een van de andere vrouwen het voortouw neemt, dan treed ik niet op de voorgrond. Zo ben ik. Het is niet jammer dat het niet gelukt is. Als er niks van hem komt, houdt het ook gewoon een keer op. De klik moet er zijn. 
 
Leo uit Schelling: Jij bent op een veebedrijf opgegroeid. Wil je daar dan ook blijven of sta je ook open voor iemand uit de land- of tuinbouw sector?
Dat maakt niet uit. Ik zoek een ondernemend en zelfstandig persoon. Niet iemand met veel poespas, maar eentje die aanpakt. Het is wel zo dat ik niks kan met iemand die helemaal niets met dieren heeft. Een veebedrijf spreekt me wel extra aan omdat daar dieren zijn. Ik ben zelf in de weekenden altijd bezig met paarden. Ik geef paardrijlessen. 

Lotte uit Vaals: Wat heeft Boer zoekt Vrouw jou opgeleverd? 
Ik wist dat ik moeilijk over mezelf praat in een onbekende situatie met onbekende mensen. Dat is bevestigd, maar dat geeft niet. Ik heb door Boer zoekt Vrouw geleerd dat je toch een beetje van jezelf moeten laten. Bij de speeddate en de dagdate wist ik dat wilde ik kans maken, ik wel aanwezig moest zijn. Toch wel een eyeopener dat je daar je best voor moet doen.