Onze boerderij in Europa start 11 maart

4 maart 2021

Vanaf donderdag 11 maart trekt Yvon met een aantal Boer zoekt Vrouw-stellen per camper door Europese landen. Zo willen onze boeren inspiratie opdoen bij boerenbedrijven over de grens. “Hoe wij ons eten produceren gaat ons allemaal aan. Klimaat en natuur houden niet op bij de landsgrenzen,” vertelt Yvon.

Yvon bij de bus

“Het ene moment zijn we in Denemarken bij een bedrijf met een paar duizend schapen, het volgende moment zijn we boven in de Alpen koeien aan het melken,” vertelt Yvon. “We zien het Europese agrarische landschap aan ons voorbij trekken. Het zet je aan het denken. Hoe voeden wij de wereld en is die manier ook toekomstbestendig?”

Het idee om inspiratie op te doen in het buitenland, speelt al langer bij Yvon: “De afgelopen jaren heb ik een agrarische studiebeurs gekregen waarmee ik veel boeren over de hele wereld heb bezocht. Ik zag hoe verfrissend en leerzaam het is om eens te kijken bij collega’s in het buitenland. Steeds als ik op zo’n erf stond dacht ik: “Hier zou ik onze eigen boeren mee naartoe moeten nemen.”

Met Onze boerderij in Europa voegt ze de daad bij het woord. De stellen die aan het avontuur meedoen zijn: de Texelse schapenboer Jan en Rianne, boerin Steffi en Roel, boerin Michelle en Maarten, boer Jos en Dycke, boerin Agnes en Albert en boer Martin en Wilma. Zij gaan langs bij boerenbedrijven die onze boeren al een stap voor zijn om erachter te komen hoe het verder moet.

Onze boerderij in Europa wordt elke donderdag uitgezonden om 20.35u op NPO 1.