Richard: "Ik heb van alles kunnen genieten"

27 februari 2011

Fans stuurden vragen in voor Richard. Hij gaf antwoord op een selectie hiervan.

Richard en Annemarie

Annelies uit Kesteren: Wat vond je het meest leuk aan BZV?

"Goeie vraag. Dat ik Annemieke heb mogen leren kennen. En alles er rondom heen vond ik ook leuk, met de cameraploeg en de geluidsmensen. Allemaal gezellig. Ik heb van alles kunnen genieten."

Marieke uit Vught: Waarom ben je zo voor Annemieke gevallen? Wat is de klik? 
"Omdat Annemieke een mooie vrouw is, heerlijk spontaan. Ze geniet van het leven van voor tot achter en ze is breed geïnteresseerd in alles wat het leven te bieden heeft."

Liesbeth uit Sittard: Als je straks op vakantie gaat met Annemieke, wie zorgt er dan voor het bedrijf? En kan je dan gerust telefonisch NIET bereikbaar zijn? (aangezien een andere boer steeds tijdens de date's zijn telefoon opnam) 

"Ik heb vijftien tot twintig mensen in dienst. Alle werk gaat gewoon door. Als ik op vakantie ben, ben ik niet bereikbaar. Dat is het voordeel als je samen werkt met een compagnon. We gaan nooit tegelijk op vakantie zodat er altijd iemand is die problemen kan oplossen."

En als jij kan beslissen hoe jou toekomst eruit ziet, hoe zou je die willen hebben?

"Daar ben ik op het moment sterk mee bezig. Ik streef ernaar dat het bedrijf op zichzelf draait, dat ik alleen nog controle hoef uit te voeren. En als ik een wereldreis wil maken, dat dat dan kan. Dat lijkt me het ideale toekomstplaatje. Over een tijdje wil ik zoiets ondernemen, twee à drie maanden weg om de wereld te leren kennen samen met Annemieke. Dat plannen we zo dat we samen kunnen gaan. En verder... dat ik kan blijven genieten van de koeien. Die blijven een deel van m'n leven."

Egbert uit Onstwedde:  Ik ben Egbert, 14 jaar. Ik probeer altijd gauw mijn huiswerk te doen en dan mag ik 's avond naar een veehouder bij ons in de buurt. Zou ik een keer bij jouw op het bedrijf mogen kijken? Ik wil graag na de VMBO groen een opleiding in de veehouderij doen.

"Ik krijg wel meer van dit soort vragen en ik gun het ze allemaal, maar ik heb gemerkt dat ik op mezelf moet passen. Het wordt te druk."

Saskia uit Oss: Wat is het gekst/grappigst wat je hebt meegemaakt door Boer zoekt Vrouw? 

"Dat verwacht je van tevoren niet, dat je Annemieke tegenkomt, dat er toch wat groeit. Dat de logeerweek misloopt, dat dat spontaan zo groeit. Dat anderen ook gevoelens hebben en hoe je dan reageren moet. Beetje gek. Normaal heb je dat niet, je leert een meisje één op één kennen, dan zijn er geen anderen. Het grappigst was de speeddate. Je hebt nog niks geen gevoelens: laat maar komen."