Ringen uitzoeken met Jan

4 april 2013

Woensdag 3 april is Monika getrouwd met Jan. Deze brief schreef Monika vóór haar huwelijksdag en gaat over een belangrijk onderdeel van een bruiloft: het uitzoeken van de ringen.

Hoi allemaal!

Heerlijk klinkt dat, vakantie! Daar hebben Jan en ik ook wel zin in, samen genieten van rust en stilte. Hoewel we ook heel erg genieten van alle vogels die weer in het land verschijnen en ons 's ochtends wekken. In de wagenloods lijkt het nu net een volière, dit klinkt vast erg stads. Maar goed, het huwelijk staat eerdaags voor de deur en er moet nog een en ander worden geregeld, dus voor ons nog even geen vakantie. Zelfs een huwelijksreis zit er nu niet in. Het voorjaar lijkt zich eindelijk aan te dienen en dat roept werkkriebels bij de beide boeren op.

Amsterdam is hele belevenis voor Jan

Toch hebben Jan en ik de boel de boel gelaten bij ons op de boerderij, in de capabele handen van broer Martin, om samen van een dagje Amsterdam te genieten. Dit was voor Jan een hele belevenis!
Voor het eerst in de tram bijvoorbeeld. Zo mooi om te zien hoe hij zijn ogen uitkijkt. En nu hij zich over zijn heimwee heen heeft kunnen zetten, komt er ook een hele leergierige en nieuwsgierige man te voorschijn. 'Hoe werkt dit, waarom is dat, wat is dat en waar is dat voor?'

En als je dan zo in gesprek bent, kom je ineens taalverwarring tegen. Op de vraag waar we heen gaan om te winkelen voor de trouwringen antwoordde ik 'we gaan even naar de stad, daar zijn verschillende winkels waar we even kunnen kijken.' Waarop Jan dus heel terecht zegt: 'maar we zijn toch al in de stad?!' Tja, dat is natuurlijk zo. We zijn in de stad, maar als we in Amsterdam gaan winkelen in de BINNENSTAD, gaan wij als Amsterdammers 'de stad in...’

Boer in de Kalverstraat

Ook de hoeveelheid mensen die we daar tegenkomen en de veelkleurigheid van deze mensen maakt indruk. Allerhande types kom je tegen in de stad en dan bedoel ik nog niet eens zo zeer al de verschillende nationaliteiten. Van een daling in koopkracht lijkt hier geen sprake als je ziet hoe vol de winkels zijn. Dat maakt ook dat je niet overal even enthousiast geholpen wordt doordat er weinig personeel is bijvoorbeeld.

Toch zijn we uiteindelijk bij een hele leuke juwelier in de Kalverstraat (hoe kan het ook anders met een boer die 'in kalfjes doet') terecht gekomen. We kregen zelfs een kop thee en koffie. En toen we eigenlijk niet zagen wat ze zochten, dacht de verkoopster even hard op met ons mee. De ene ring uit de ene serie en de andere uit een andere, dat zou nog wel een optie kunnen zijn. En ja hoor! Dat was het precies! Ik denk dat ze wel een uur met ons bezig is geweest.

Zijn jullie uit Boer zoekt Vrouw?

Nu hebben we precies wat we samen mooi vinden en waar we beide blij van worden. Het mooiste was nog dat de dame in kwestie ons helemaal niet herkende. Een andere klant wees haar op de gelijkenis met boer Jan uit Boer zoekt Vrouw. Echt? Zijn jullie dat? Dit zou ons in zijn omgeving niet zo makkelijk zijn overkomen.

Weer iets af voor de bruiloft en dan nu lekker tafelen bij mijn ouders. Dat is steeds heel gezellig. Het belooft dan ook een mooi feest te worden, want zowel Jan als ik vinden elkaars vrienden leuk. En die vrienden maken natuurlijk de dag! Ik moet wel toegeven dat ik nog niet iedereen ontmoet heb aan zijn kant, en hij nog niet iedereen aan mijn kant. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed zit! Dus laat het feest maar gauw komen.

Zodra we wat foto's hebben, deel ik die graag met jullie. Hier vast een voorproefje van onze ringen al zijn ze niet super goed te zien..

Tot snel! Lieve groet, Monika