Saskia's brief: 'Ik ben helemaal weg van de lammetjes'

24 juli 2014

Lieve Evelyne en Ingrid,

Mijn laatste brief alweer, wat is het allemaal snel gegaan en wat is er een boel veranderd bij iedereen en dat in zo'n korte tijd. Ik vind het een heel goed idee om elkaar te ontmoeten en om snel een datum te prikken!

Lieve Evelyne en Ingrid,

Mijn laatste brief alweer, wat is het allemaal snel gegaan en wat is er een boel veranderd bij iedereen en dat in zo'n korte tijd. Ik vind het een heel goed idee om elkaar te ontmoeten en om snel een datum te prikken!

Leuk ook om te zien Evelyne hoe jij mee geleefd hebt met het WK. En zo te zien heb je ook lekker genoten van het mooie weer :). Ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk is om waar je dan ook heen gaat iemand achter te laten.

Verkoeling onder de drinkbakken

Hier is het erg warm, met temperaturen boven de 35 graden, en soms tegen de 40 graden aan! In de volle zon kan je eigenlijk niet meer gaan staan omdat het te warm is. De geiten zoeken verkoeling onder hun drinkbakken en plekken, met het gevolg dat alle geiten nat zijn van het water.

400 lammetjes

De tweede golf met lammetjes komt langzaam op gang, soms heeft Jos om vijf uur ’s ochtends nog geen lammetjes en soms zijn er ineens weer acht bij. In totaal zijn er nu over de 400 lammetjes. De pasgeboren lammetjes krijgen de fles met de biest en de iets oudere lammetjes krijgen melk uit de melkmachine. Ze weten nog niet goed hoe deze werkt en Colette, de vrouw van Kor, helpt daarbij. Twee keer per dag zet ze de lammetjes aan de machine. Jos werkt nu soms langer door als er bijvoorbeeld net een geit heeft gelammerd voert hij de lammetjes nog in en geeft ze de fles voordat hij naar binnen komt.

Nieuwsgierig

Zelf ben ik helemaal weg van de lammetjes. Zodra ze een beetje kunnen staan en lopen gaat vooral dat lopen over in springen en rennen. Dat is zo grappig om te zien. Ze zijn heel nieuwsgierig en klimmen overal op (ook op jou als je bij ze gaat zitten). Wat ik ook ontzettend lief en grappig vind om te zien is als de parken van de lammetjes net gestrooid zijn. Een witte golf van kleine lammetjes rent de hele avond dan van de ene kant van het park naar de andere kant van het park. Ik kan uren kijken hoe de kleine lammetjes de wereld ontdekken en wat voor capriolen ze uithalen.

Lieve Evelyne en Ingrid ik vond het heel fijn om jullie te volgen en hoop elkaar snel in het echt te zien!!! Voor nu wens ik jullie al het goeds toe en natuurlijk veel liefde!!

Veel liefs,
Saskia