Saskia's brief: 'Ik ben nog meer van Jos gaan houden'

3 juli 2014

Hoi Ingrid en Evelyne,

Hoe gaat het bij jullie? Nog van harte gefeliciteerd Evelyne met je moeders verjaardag. Negenentachtig, wat een mooie leeftijd! En fijn om te horen dat je bij Wim weer genoten hebt. Die zes weken zijn inderdaad snel omgegaan.

Dank je wel Ingrid en Johan voor de felicitaties, ook namens Jos. Wat een mooie lijfspreuk heb je Ingrid: ‘Samen is niet alleen, samen is een arm om je heen.’ Ik sluit me daar helemaal bij aan.

Ook hier hebben we trouwens gezelschap van een familie vlieg, maar sinds we airco in ons appartement hebben, valt het in huis echt mee met de vliegen. Ze zullen het door de airco vast te koud vinden. :-)

Het seizoen breekt aan en dat betekent dus veel feesten en markten hier in kleine dorpjes en grote steden. Zo zijn Jos en ik al naar fête de la musique geweest met mijn oude collega’s van de vorige camping waar ik werkte.
Dit was ontzettend gezellig en we hebben genoten! En met Kor en Colette zijn we naar Couze geweest waar we aan lange tafels hebben gegeten. Dit soort uitjes vinden wij allebei zo leuk om samen te ondernemen.

Fanatiek voetbal kijken

Ook hier in Frankrijk volgen we het voetbal. Als we het niet in ons appartementje kijken, dan kijken we bij Jos’ broer Richard voetbal. Al hebben we geen oranje versiering Jos en ik zijn allebei fanatiek met de wedstrijden. De tv-commentator is echt niet de enige die commentaar geeft. Jos en ik kunnen er ook wat van. Erg grappig, vind ik.

We wonen nu een maand samen. Het samen wakker worden, samen naar bed gaan, samen eten of samen even bank hangen, vind ik heerlijk. Het zijn de kleine momentjes waarvan ik extra geniet en ik betrap me er op dat ik nog meer van hem ben gaan houden.

Jos heeft het druk gehad op het land met maaien en schudden. Met het schudden ben ik mee geweest, want ik was heel nieuwsgierig hoe dat ging. Ik heb toen ook af en toe de trekker bestuurd, echt leuk om te doen.

Honderden lammetjes op komst

Jos krijgt het alsmaar drukker, want de volgende babyboom bij de geiten begint langzaam aan en dat betekent veel uurtjes maken. In totaal moeten er 150 geiten lammeren, met  ongeveer 3-4 lammetjes per geit.

Voor mij wordt het ook flink drukker op de camping. Deze week komt de rest van het animatieteam aan en dat betekent druk aan de slag met het animatieprogramma voor dit hoogseizoen. Dit jaar ben ik voor het eerst hoofdanimatrice. Ik heb er onwijs veel zin in!

Evelyne en Ingrid,  jullie zijn hier van harte welkom en ik ben weer benieuwd naar jullie verhalen!

Groetjes,  Saskia

P.s. Deze zwart-wit foto heeft mijn broer Ward gemaakt. Hij was onlangs op bezoek.