Spanning en verliefdheid groeit bij de boeren

19 november 2018

Terwijl Marnix en Jaap nog voor een lastige keuze staan, krijgen Steffi, Michelle en Wim steeds meer kriebels. Kusjes, kleine aanrakingen en knuffels: de boeren zitten in de beginfase van hun verliefdheid en deze gevoelens spatten van het scherm af.  

Steffi en Roel kussen

Steffi

Direct na de logeerweek vertrekt Roel voor drie weken naar Peru. Steffi mist hem vreselijk en vice versa. Vanuit het vliegveld neemt Roel meteen de taxi naar Boekel. Hij heeft een souvenirtje meegenomen voor Steffi: een oranje baby alpaca sjaal. Ze praten wat na over zijn reis door Peru. Roel heeft 12 uur achter elkaar in het vliegtuig gezeten en is wat bijgekleurd. ‘Ik heb m’n eigen prima vermaakt.’ Steffi is smoorverliefd en begrijpt nu pas waar al die liefdesliedjes over gaan. De twee gaan meteen op citytrip. Ze drinken een glas prosecco op de hotelkamer. ‘Niet helemaal mijn drankje dit’ zegt Steffi. ‘Ben meer van ’t bier’ zegt Roel. Verliefd kijken ze elkaar aan.

Marnix praat met Yvon

Marnix

Zwijgzaam zitten Janneke, Bertine en Marnix aan het ontbijt. Marnix kiest voor Janneke en zegt een beginnende kriebel te voelen. ‘Het scheelde weinig…’ klinken Marnix’ laatste woorden voor Bertine. Nadat Marnix en Janneke elkaar een paar dagen de ruimte hebben gegeven om na te denken, is het tijd voor een lunch. Gewapend met een worst ontmoet Marnix de ouders van Janneke. Meteen valt op dat Marnix en vader Wim beiden redelijk klein van stuk zijn: ‘dat valt me honderd procent mee’, grapt Wim. De twijfels zijn helaas weer terug bij Marnix. ‘Mijn gevoel is een beetje dubbel. Ik denk dat we nog wel een weg te gaan hebben. We zitten hier natuurlijk niet om koekjes te bakken.’

Marian en Jaap verliefd

Jaap

Zowel Marian als Petra ziet zichzelf oud worden met Jaap. Jaap ziet zichzelf ook oud worden met (nu wel) één van hen. Yvon vraagt Jaap wat hij voelt voor de vrouw die hij gaat kiezen. Hij is een gevoelsmens, maar gevoel onder woorden brengen is lastig. Hij probeert het: ‘dan hoop ik dat we samen gezellig op de bank kunnen zitten.’ Hij barst in tranen uit wanneer hij de naam van Marian noemt en geeft haar een knuffel terwijl Petra toekijkt. Jaap gaat een aantal dagen later langs bij Marian en haar kinderen. Ze hebben een taart besteld. ‘J hartje M’ staat erop. Omdat Jaap Marian mee had genomen naar zijn favoriete plekje, doet Marian dat ook. Verliefd houden ze elkaar vast. ‘De ware liefde waar ik over schreef in mijn brief, dat voel ik bij Jaap.’

Wim met Marit en vriendinnen

Wim

Wim gaat langs bij Marit in haar studentenappartement middenin de stad. Marit laat hem een boek zien wat herinneringen omhoog brengt uit haar tijd in Zuid-Amerika. Ze lachen, maken elkaar een beetje belachelijk en kijken elkaar vooral verliefd aan. De studievriendinnen van Marit komen langs. Ze kletsen wat af, Wim wordt al gauw goedgekeurd door de meiden. De bloemen die ze van Wim heeft gekregen, geeft Marit mee aan haar vriendinnen. Wederom lachen ze er samen om en de dag erna vertrekken ze samen naar Noord-Italië.  

Michelle en Maarten

Michelle

Michelle gaat op schoonouderbezoek. De moeder van Maarten en de champignonnenboerin hebben elkaar helemaal gevonden op het gebied van tarot. Maarten neemt Michelle mee naar zijn nieuwe, nog compleet kale appartement. De steen van Michelle ligt al in de vensterbank. Ze adviseert hem een fornuis te nemen en om de televisie in de hoek te zetten als ze op twee tuinstoelen in de lege woonkamer zitten. Ook voor Michelle en Maarten begint daarna de citytrip: naar het prachtige Athene. Helaas is Michelle ziek. ‘Toch vind ik je nog steeds mooi’ zegt Maarten lief. ‘Wat een geluk…’ zegt Michelle. Ze wil liever niet dat hij haar aait als ze ziek is.