Spruitjesboer Johan getrouwd met zijn Lourianne!

11 juli 2018

De twee gaven elkaar afgelopen zaterdag het ja-woord op hun eigen boerderij. Hij gekleed in een overall, zij in een witte jurk met boerenlaarzen eronder. We spreken Johan nog net voordat hij met zijn kersverse bruid op huwelijksreis naar Duitsland vertrekt.

Johan en Lourianne getrouwd

Getrouwd in een overall, serieus? “Haha, ik had wel een nieuwe gekocht hoor! Iedereen verwacht een pak en een stropdas, maar die trok ik pas tijdens het avondfeest aan. Lourianne had een hele mooie crème-witte jurk aan, maar dan wel met boerenlaarzen eronder. We zijn niet zo van standaard.” 

In de middag vond de kerkdienst plaats op de boerderij, maar eerst werd hun bijna 1-jarige dochter Emmalien gedoopt. Emmalien is het eerste kindje van het stel samen. Johans dochters Janneke (11) en Jolien (9) en Louriannes zoon Sean (15) en dochter Izabella (4) waren er natuurlijk ook bij. “Alle kinderen hadden een taak. De ene bracht Emmalien naar voren tijdens de doop, de andere kinderen brachten de ringen, dat was erg leuk.” En wat was zijn eerste gedachte toen zijn vrouw in die prachtige witte jurk verscheen? “Zo mooi als een barbiepop, bijna te mooi! Echt een plaatje.”

Johan en Lourianne

Na de dienst kon het feest beginnen. 170 gasten, waaronder boer Hans (2012) en Hanneke, genoten van een mannenkoor, een jeugdkoor en de openingsdans van het kersvers getrouwde stel. “We hadden een heel mooi openingslied van Bryan Adams met 'When you love someone'. Gingen ze met een grote boog om ons heen staan, want de boerderij is heel groot. Was echt heel mooi.” Er werd volop gedanst, gedronken en gegeten tot in de late uurtjes. Zelfs baby Emmalien zat te waggelen in haar stoeltje. Dat beweeglijke moeten de Arubaanse roots van haar moeder wel zijn. “Ze is een druk dametje en heeft enorm veel energie!” 

Het grote gezin genoot enorm van de prachtige dag, maar nu is het tijd voor elkaar. De huwelijksreis naar Duitsland zal in het teken staan van alleen maar genieten van elkaar. “We hebben het altijd druk met de kinderen. Oma past een weekje op de boerderij en dan hebben wij lekker de handen vrij.” Wat betreft de timing had Johan het wel wat beter kunnen treffen. Vanwege de aanhoudende droogte in het land, dreigen zijn gewassen af te sterven. “We zijn zo druk met water naar het land brengen. Maargoed, het hoort erbij.” 

Johan leerde Lourianne kennen nadat zijn Boer zoekt Vrouw avontuur niet eindigde zoals gehoopt. “De tijd vliegt! In 2012 deed ik mee aan het programma en ’t is nu al 2018. Wat er allemaal gebeurd is in die tijd, ongelooflijk. We kennen elkaar nu drie jaar. En ik kan zeggen: dit is echt mijn vrouw!"