Texelse schapenboer Jan en Rianne getrouwd!

4 september 2017

Drie jaar geleden schreef Rianne een brief naar boer Jan. Sindsdien zijn ze bijzonder gelukkig, wonen samen op Texel en verwachten eind november een jongetje. Afgelopen vrijdag stapten ze in het huwelijksbootje, ze gaven elkaar het ja-woord op hun boerderij op Texel.

Jan en Rianne getrouwd

Versierde stallen
In de ochtend waren ze vooral bezig met het opbouwen en versieren van de stallen. “Het zag er mooi uit met ballonnen, ballonnenbogen en bloemen, dus dat was gewoon prachtig,” vertelt Rianne vol enthousiasme. Van gladiolenkweker Jos en zijn Dycke hebben ze nog een hele grote bos met gladiolen gekregen. “Dus dat was helemaal geweldig.”

Práchtig pak
Rianne straalde in een mooie ivoorkleurige jurk. Eerder vertelde ze al dat ze erg benieuwd was naar de kleding van Jan, omdat ze dacht dat een jasje niet bij hem zou passen. Over de outfit van Jan vertelt zij nu verliefd: “Nou, hij had een práchtig pak! Super, heel mooi. Het zag er gewoon geweldig uit.” En hoe heeft ze de dag zelf ervaren? “Heel relaxed en ontspannen en ik had helemaal geen zenuwen,” laat Rianne blij weten. “Het was gewoon heel gemoedelijk en leuk en gezellig.” Rianne is nu bijna 28 weken zwanger en haar bollende buik kwam prachtig uit in de bruidsjurk.

Bron: Yvon Jaspers

Texelaars zijn niet echte dansers
Na de ceremonie, de receptie en het diner was het tijd voor het feest. Zonder openingsdans. “Dat is niks voor ons. We hebben een paar rondjes geschuifeld, maar dat stelde niet zoveel voor, haha.” Het feest stond vooral in het teken van veel geklets en gebabbel. “Texelaars zijn niet echte dansers,” vertelt Rianne lachend. “Nee, het is gewoon lekker gezellig met elkaar babbelen. Dat was helemaal super. Ook wel wat we hadden verwacht.”

Bron: Yvon Jaspers

 

Boerenbezoek
Geitenboer Frank en Anita (seizoen 2010) zijn vanuit Limburg naar de bruiloft gekomen. Rianne laat weten dat vooral de mannen veel contact hebben, ze wisselen tips uit over de schapen en geiten, veelal via de app en telefonisch. “Zij wonen in Limburg en wij wonen op Texel. Ik bedoel, hoe ver kan je het uit elkaar krijgen,” grapt Rianne. Ook boer Theo (seizoen 2015) was erbij. “Theo heeft van de week nog heel lief geholpen bij ons in de slagerij en met alles klaarmaken voor de bruiloft, dus die kwam natuurlijk ook nog eventjes langs.”

Huwelijksreis
De twee vertrekken vandaag naar Zuid-Duitsland om daar van hun huwelijksreis te genieten. Wat gaan ze daar doen? Er staat nog weinig op de planning, dus dat wordt vooral relaxen. “Eerst maar bijkomen en rustig aandoen,” zegt Rianne lachend. “Het is de laatste keer dat we met z’n tweetjes zijn, dus ja dan wel even genieten met elkaar.”

Bron: Yvon Jaspers