Tweede kindje voor Henk en Fiona

7 juni 2017

Dolgelukkig zijn Henk en Fiona (2012) met de geboorte van hun dochtertje Jolene. In september 2015 kregen de twee al een zoon: Owen. Samen vertellen ze over de gezinsuitbreiding.

Makkelijke baby

“Het is een hele lieve, blije baby. Echt een zoet kind, dat is wel lekker”, straalt Henk. “We zijn echt geluksvogels!” Vrienden en familie komen langs om Jolene te bewonderen. “We hebben eigenlijk elke dag wel iemand over de vloer! Dan praat je weer een beetje bij met de mensen, dat is altijd gezellig.”

Met Owen op de boerderij en de drukke zomermaanden in zicht is Fiona blij dat Jolene totaal geen moeilijke baby is. “Ze slaapt prima. Ze moet natuurlijk om de drie uur eten hebben, maar tussendoor gaat het erg goed. Het is een heel leuk, makkelijk meisje”, vertelt ze vrolijk.

Druk

“Je bent nu een stuk zekerder dan de eerste keer dat je een kindje krijgt. Je hebt het toch al een keer meegemaakt allemaal; gebroken nachten en als ze moet huilen, dus je maakt je wat minder zorgen. Je moet natuurlijk goed opletten, maar het is wel anders, relaxter. Klinkt misschien gek, want je hebt er nu twee, maar het is wel zo.”

Voor Henk is het nu topdrukte met de zomermaanden, maar dat gaat gelukkig nog goed in combinatie met het nieuwe gezinslid. “Het is wel drukker natuurlijk, het is wat extra werk zo, maar dat went gauw hoor!” Als het even kan zorgt Fiona ervoor dat hij 's nachts kan blijven liggen. ''Hij kan 's nachts gewoon doorslapen, ik geef borstvoeding dus moet er toch al uit.''

Verrassing

Van tevoren wist het stel niet dat ze een meisje zouden krijgen. “Met Owen wisten we ook niet of het een jongen of een meisje zou worden, we wilden dat het een verrassing was.” En met die verrassing zijn ze erg blij. “Wat wil je nog meer? Een dochter en een zoon!”

“Je mag sowieso heel blij zijn dat je een kind krijgt”, vertelt Henk. “Toen we hoorden dat ze gezond was, waren we helemaal happy. Daar gaat het om. Het is natuurlijk leuk om van allebei eentje te hebben, dus wat dat betreft mogen we wel van geluk spreken!”

Zusje

Owen is ook erg blij met zijn zusje. “Hij is heel lief voor haar, hoewel hij nog niet zo oud is”, vertelt Fiona. “Het was even afwachten hoe Owen op zijn zusje zou reageren, hij is nu niet meer de enige die aandacht krijgt. Maar gelukkig is hij niet jaloers”, vertelt Henk blij.

Of het gezin nu compleet is? “Voorlopig wel even hoor!”