Tweede zoon voor boer Tom

16 december 2021

Boer Tom en Marieke zijn de trotse ouders geworden van hun zoon Kees. “Twee gezonde jongetjes, wat wil je nog meer. We zijn ontzettend blij!”, vertelt Tom.

Tom, Marieke, Moos & Kees

Boer Tom en Marieke zijn de trotse ouders geworden van hun zoon Kees. “Twee gezonde jongetjes, wat wil je nog meer. We zijn ontzettend blij!”, vertelt Tom.

Kees is net als hun andere zoon Moos (2 jaar) thuis geboren. “Dat wilden we heel graag. Thuis is toch de plek waar je je het meest vertrouwd voelt.” Maar na anderhalve week werd Kees ziek. “Hij dronk niet goed meer, kreunde veel en had verhoging. Uiteindelijk kwamen we in het ziekenhuis en na wat checks bleek hij het RS-virus te hebben. Toch wel spannend hoor. Aan de ene kant ben je blij dat hij in het ziekenhuis in goede handen is, maar hij is nog zo klein en teer.” Gelukkig mocht hij na drie nachtjes weer naar huis. “Hij heeft nog steeds wel wat slijm in z’n longetjes, maar hij drinkt weer goed en dat is het allerbelangrijkste!”

Grote broer

Z’n grote broer Moos had Kees ook echt gemist. “Zo mooi om te zien dat Moos zich meteen een grote broer voelt. Als Kees huilt, wil hij er meteen naar toe om hem kusjes te geven. En toen ik hem vanochtend naar de opvang wilde brengen, wilde Moos eerst nog even met Kees knuffelen. Prachtig om te zien. Dat worden de twee beste speelmaatjes later.”

Kees lijkt veel op Moos. “We weten niet op wie van ons hij het meest lijkt, maar je kunt zeker zien dat Kees en Moos broertjes zijn. Ze hebben dezelfde trekjes en gezichtsuitdrukkingen. Kees is wel een fijnere baby dan Moos. Hij woog 3600 gram bij de geboorte en Moos 4335 gram. Maar ook Kees heeft weer lekker veel haar. We vinden het echt een heel mooi, lief, leuk mannetje.”

Rustigere periode

Tom zit qua werk nu in een rustigere periode. “Dat was bij Moos wel anders, toen zaten we net vol in het tulpenseizoen. Nu zijn alle bollen al geplant. En de opnames van Eigen Huis & Tuin gaan pas in januari verder. Dus ik kan heerlijk genieten van onze bubbel nu. Op naar de feestdagen als gezin van vier! Moos heeft een eigen kerstboom en is ‘m zelf aan het versieren. Super leuk, want hij is erbij aan het zingen en dansen.”