Twijfel neemt toe en wordt Paula te veel

4 november 2018

Het einde van de logeerweek nadert en dat is niet zonder gevolgen. Bij alle boeren en logees groeit twijfel, spanning en verwarring... Maar her en der ontstaat ook een glimp van verliefdheid.

Paula en Wim knuffelen

Wim

Nog steeds is er weinig veranderd aan de houding van Wim. Ondanks de gezelligheid missen Marit en Paula nog steeds het initiatief, tegengas en  bevestiging. Paula moet haar hoofd luchten en stapt op de racefiets. Het ritje heeft haar inzicht gegeven en ze besluit haar gevoel te volgen: het is niet genoeg. Ze ziet zichzelf niet op de boerderij en haar twijfels hebben de overhand genomen. ‘Goed verwoord. Respect. Heftig. Knap van je.’ reageert Wim. Marit wordt erbij geroepen. Het vertrek van Paula maakt het niet makkelijker voor Marit. Ze weet nog steeds niet of hij haar wel leuk vindt en of ze hem wel leuk vindt. Opnieuw moet Yvon Wim toespreken. Hopelijk nu wel met succes.

michelle doet steenhealing

Michelle

Michelle is moe. Het wordt haar allemaal even te veel. Meent hij het wel? Wil hij het wel echt? Ze is al vaak pijn gedaan en wil de juiste beslissing maken. De mannen hebben ondertussen hetzelfde probleem. Wat vindt zij van mij? Moet ik afstand houden? Dichterbij komen? Michelle besluit opnieuw bevestiging te vragen aan Ruud. Ze neemt geen genoegen meer met ‘leuk’ en dat vertelt ze hem duidelijk. Ook Maarten wil weten waar hij aan toe is. Michelle haar lichaam en haar energetisch lichaam zijn er helemaal van uit balans. Ze besluit een steenhealing te doen en legt stenen op Maarten en Ruud. Misschien dat dit helpt bij haar beslissing.

Marnix praat met een vriend

Marnix

Bij de koeien in de stal lucht Marnix zijn hart bij een vriend. Z’n verstand probeert hem van alles te vertellen, maar zijn gevoel ''blijft in het midden hangen.'' Het wordt hem even te veel. Bertine zit niet lekker in haar vel en lucht haar hart bij Marnix: ze vindt het vermoeiend, zwaar en ze kan zichzelf niet zijn. ‘Dat laatste vind ik erg,’ zegt Marnix. ‘Dan kan ik niet zien wie je bent.’ Hij geeft haar een innige knuffel in de stal. Bertine neemt een momentje voor zichzelf. Ondertussen gaat Marnix schapen scheren met Janneke en hebben ze een goed gesprek. Marnix weet het niet. Hij ziet in beiden gelijkenis, maar op een totaal verschillende manier. Wat past het best bij hem?

Steffi proost met Harrold en Roel

Steffi

Samen met Harrold, Roel en hond Barry gaat Steffi de tractor op. Harrold zingt een liedje met een zelfbedachte tekst. Hij is blij, want Steffi verdeelt de aandacht weer helemaal gelijk over beide mannen. Voor Steffi begint het nu ''maf'' te worden. De situatie met zijn drieën is wel leuk, maar raar. De avond voordat Steffi haar laatste keuze moet maken gooit Harrold er nog wat zelfbedachte liedjes en grapjes uit. Roel ziet dat er een klik is. Tussen hem en Steffi, tussen Steffi en Harrold én tussen hem en Harrold. Voor Steffi is de knoop doorgehakt. Ze weet het zeker.

Marian en Petra lachen

Jaap

Jaap is wederom druk met zijn waterleidingsysteem waardoor hij nog niet toe is gekomen aan zijn vrouwen. Opnieuw hebben Petra en Marian vooral respect en bewondering voor Jaap. Bij de lunch bespreekt Jaap met zijn vrouwen of ze vaak naakt door huis lopen. Petra wel, Marian niet. Ze worden aan het werk gezet. Zoals bij iedereen wordt het ook voor Marian en Petra tijd voor bevestiging. Marian is een flapuit en spreekt het uit naar Jaap. Hoewel Jaap er voortdurend mee bezig is, wil hij dit niet laten blijken naar zijn vrouwen. Hij had een vlindertje voor een vrouw, maar heeft nu twee vlindertjes voor twee vrouwen.