De vonken vliegen er vanaf bij de boeren en Marnix maakt zijn eerste keuze

28 oktober 2018

Eindelijk is het moment daar voor Marnix: het eerste keuzemoment. Ondertussen hangt bij de andere boeren de liefde in de lucht. 

Jaap met vrouwen op de bank

Jaap

Jaap heeft last van een lekkage in het bewateringssysteem. Dit zien Petra en Marian als de uitgelezen kans om hem complimentjes te geven: hij gaat er goed mee om, blijft positief en kan ook nog aan andere dingen denken. Marian pakt even haar momentje alleen met Jaap. Ze begrijpen elkaar in hoe ze dit soort situaties aanpakken, beiden zijn tenslotte ondernemers. Jaap houdt pony’s als hobby. Samen met Marian en Petra gaat hij ze knuffelen. Na ook met Petra een momentje alleen te hebben gehad, gaan ze met z’n drieën film kijken. De dames kruipen lekker tegen de bloemenboer aan. Jaap voelt een kriebeltje. Hij weet alleen nog niet voor wie.

Steffi krijgt een cadeau

Steffi

Steffi is jarig! En dat betekent: cadeautjes. Ze krijgt een enorm stuk chocolade, niet goed voor haar dieet. ‘Des te meer om van te houden!’ grapt Harrold. Ook krijgt ze een luchtje. ‘Niet dat je stinkt!’ grapt Harrold weer. Steffi neemt haar mannen opnieuw mee naar het sperma opvangen van de beste dekhengst. Roel reageert: ‘Kort maar krachtig!’ Harrold reageert voor de verandering met een grap: ‘Nou, ik vond het toch een hele lengte.’ Harrold houdt het contact in zekere mate af, nu ze nog met z’n drieën  zijn. Hij heeft het gevoel dat hij minder aandacht van haar krijgt. Steffi’s verjaardag is inmiddels in volle gang als ze erover smoest in de keuken: ze vindt ze allebei nog steeds even leuk.

Marnix koe wassen

Marnix

Willemijn twijfelt of Marnix dingen uit handen kan geven, Bertine voelt een warme vriendschap en Janneke is er nog niet over uit. Ondanks dit willen alle drie de vrouwen graag blijven. Ze zitten zij aan zij tegenover Marnix, de spanning is te snijden. Willemijn moet naar huis. Ze moet eerst zelf gelukkig worden, in plaats van het in een ander te zoeken, volgens Marnix. Met het vertrek van Willemijn lijkt Marnix een ommekeer gemaakt te hebben. Hij probeert zich open te stellen en heeft besloten te gaan geinen en flirten met de meiden. Ze schrobben stront van een koe af. Er wordt met modder gesmeten. Het is een dolle boel.

Wim met vrouwen

Wim

Wim gaat zwemmen met Paula en Marit. Hoewel hij de indruk wekte een ware atleet te zijn, heeft hij niet veel zin om mee te gaan tennissen in het water. Paula mist de sportiviteit in Wim. En het initiatief. En het flirten. Hoewel het snikheet is buiten, blijft Wim overal koeltjes onder. De vrienden van Wim komen langs voor een barbecue. Streng doch rechtvaardig spreken ze hem toe: hij moet meer flirten met zijn vrouwen. ‘Ze proberen oogcontact te maken, maar jij kijkt vaak helemaal niet terug!’

Michelle op de bank met Maarten

Michelle

Ook voor Michelle wordt het spannender. Er zijn nog twee mannen over dus ze moet aan de bak. Zoals gewoonlijk zet ze Ruud en Maarten eerst nog even aan het werk. Als Ruud boodschappen aan het doen is, besluit Maarten hier wat van te zeggen. ‘Nu doen we alles nog natuurlijk als je het vraagt, maar ik heb zelfs nu al soms dat ik denk van…’ Michelle giechelt. ‘Dan moet je dat ook zeggen!’ Maarten stoeit met de hond. Michelle giechelt als hij haar complimentjes geeft. De barbecue gaat aan bij Michelle en al haar vriendinnen en familie komen langs. Ruud is als een vis in het water. Maarten ontfermt zich liever over de drankjes en de barbecue.