Yvon Jaspers over het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw

13 augustus 2021

Al zeventien jaar presenteert Yvon Jaspers Boer zoekt vrouw. Tijd om met haar vooruit te blikken op de voorstelaflevering en het nieuwe seizoen. Mét een klein tipje van de sluier…

Yvon over het nieuwe seizoen

Een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw, waarom heeft het zo lang geduurd?

Om dezelfde reden als waarom de wereld een tijdje minder door draaide. Bij Boer zoekt vrouw gaat het er natuurlijk om dat mensen dichtbij elkaar komen. Liefst veel dichter dan 1,5 meter zonder mondkapje. We ontvangen op sommige momenten ook erg veel mensen, zoals bijvoorbeeld bij een speeddatedag. Het was tijdens het hoogtepunt van de pandemie simpelweg niet mogelijk om Boer zoekt vrouw te maken. Natuurlijk is het nog niet voorbij, maar we hopen, net als iedereen, dat we met vaccinaties en testen vanaf nu een heel gezonde serie kunnen gaan maken.

Hoe is het om weer het land door te kruisen en de boeren te bezoeken?

Dat voelt als een ouderwets feestje. Tien boeren die me een tikkie nerveus staan op te wachten. Ze realiseren zich dat hun leven hierna waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zal zijn. Het is hun grote wens om niet langer alleen te zijn. Om iemand te vinden om hun leven mee te delen en daar hoort natuurlijk ook hun boerenbedrijf bij. Niet langer alleen de zorgen voor dat bedrijf hoeven te dragen, maar het met iemand kunnen bespreken. Iemand die hen steunt in grote beslissingen. Voor sommigen iemand om wellicht een gezin mee te stichten.

Het lijkt wel alsof corona dit verlangen nóg groter heeft gemaakt. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor vrijgezelle boeren, maar voor alle Nederlanders die alleen leven. Door corona viel een groot deel van je sociale leven weg. De avonden duren dan wel erg lang, voor velen té lang.

Kun je een tipje van de sluier geven over de boeren van komend seizoen?

We komen dit jaar letterlijk in het meest noordelijke puntje van Nederland en in het meest zuidelijke puntje. Het scheelde niet veel of we reden van Denemarken naar België. Maar ook naar Brabant, Friesland en Drenthe, de accenten vliegen je om de oren. De leuke mensen trouwens ook! Het was erg moeilijk kiezen uit zoveel aanmeldingen. In principe is elke boer geschikt om mee te doen, maar wij willen voor het programma natuurlijk verschil in leeftijd, in bedrijf, maar ook in karakter. Dat is erg goed gelukt. Ik heb totaal nieuwe bedrijven gezien en ook zitten er heel verrassende karakters bij. Het belooft een mooie serie te gaan worden!

Wat verwacht je van deze serie?

We gaan de winter in met deze serie. We hebben door corona de afgelopen herfst en winter toch allemaal meer alleen doorgebracht dan we zouden willen. Ik hoop op veel warme momenten samen. Dat na een dag hard werken op het land de logées de kachel aan doen en samen het leven doornemen. Dat het alleen zijn eindelijk voorbij is. Boer zoekt vrouw gaat uiteindelijk maar om één ding en dat is de liefde. Soms onhandig, soms romantisch, soms met horten en stoten. Maar uiteindelijk hoop ik dat deze tien mensen iemand vinden die hun leven compleet maakt.

Beeld: Linelle Deunk