Een zoon voor boer Jan en Monika

1 september 2016

Babynieuws! Het gezin van boer Jan (seizoen 2012) en Monika is april dit jaar uitgebreid met een zoon: Tobias. Ze zijn dolgelukkig en ook grote zus Liselore, hun dochter van drie, is gek op haar broertje. ‘Ze noemt hem “mijn baby”’, vertelt Monika lachend. Daarbij is Jan apetrots op zijn Monika. ‘Petje af voor alle vrouwen die een kind op de wereld hebben gezet. Dan hebben wij mannen het maar makkelijk’, vertelt hij.

Jan

Een lastige start
Jan en Monika zijn heel blij dat het weer beter met Tobias gaat, hij heeft namelijk een moeilijke start gehad. ‘Hij had last van hoofdpijn en was daardoor huilerig. Je voelt je dan machteloos hè? Gelukkig gaat het nu al veel beter met hem!’ vertelt Monika.

Broer en zus
‘Liselore vindt het geweldig om een grote zus te zijn. Wanneer Tobias huilt hoor ik haar roepen: “Mama! Mijn baby huilt!” Dat is erg grappig. Liselore en Tobias zijn wel heel verschillend. Liselore reageert op bijna alles en is heel aanwezig, Tobias is juist ontspannen en vindt alles eigenlijk wel prima’, aldus Monika.

Toekomst
Over de vraag of ze denken dat Tobias later de boerderij zal overnemen zijn Jan en Monika het eens: het is geen verplichting. ‘Nu weet ik dat het zoveel werk is, van mij hoeft het niet hoor’, lacht Monika. ‘Als hij het zou willen is dat heel leuk, maar als hij wat anders wil doen is het natuurlijk ook goed.’

Nog vaak herkend
Jan en Monika zijn allebei nog steeds erg blij dat ze hebben meegedaan aan het programma. Monika: ‘We wonen in een soort vakantiebuurt en ons huis is soms zelfs een bezienswaardigheid: dan komen mensen langs en roepen: “Kijk zij zijn van Boer zoekt Vrouw!”’ ‘Ze vragen ons ook vaak wat we van de nieuwe boeren vinden’, vertelt Jan.

Monika heeft ook een advies voor vrouwen die twijfelen te schrijven naar de boeren van het nieuwe seizoen: ‘Gewoon doen!’ Waarna Jan haar aanvult: ‘Hier gaat het uiteindelijk om, dat je je grote liefde vindt en eventueel een gezin kan stichten. Boer zoekt Vrouw werkt!’