David

Provincie
Roemenië
Soort boerderij
Varkenshouderij (in oprichting) + akkerbouw
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2016/2017
David
"Het NOS Journaal en De Wereld Draait Door probeer ik elke dag te kijken. Ik vind het belangrijk dat je weet wat er in de wereld bezig is buiten de landbouw. Je kan het niet de hele dag alleen maar over boeren, varkens en trekkers hebben."

Over David

Vertel eens wat over je familie.

Mijn vader Berrie is 61 jaar. Mijn moeder Anne is helaas zeven jaar geleden overleden. Ik heb geen broers en zussen.

Favoriete tv-programma’s?

Het NOS Journaal en De Wereld Draait Door probeer ik elke dag te kijken. Ik vind het belangrijk dat je weet wat er in de wereld bezig is buiten de landbouw. Je kan het niet de hele dag alleen maar over boeren, varkens en trekkers hebben.

Favoriete vakantieland?

In de winter Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk om te skiën. Voor de zomer Schotland. In ben half Schots en ga er graag naar toe. Vroeger gingen we elk jaar naar de familie van mijn moeder. Het zijn vriendelijke mensen, mooie natuur, niet te warm. Maar ik wil zeker nog ooit naar Afrika en Zuid-Amerika.

Favoriete drankje?

Koffie of bier, dat hangt af van het moment van de dag.

Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken?

Mijn lievelingseten is gepaneerde schnitzel. Ik heb vijf jaar in Duitsland gewoond en dan eet je dat vanzelf. Maar zelf maken? Ik zou niet weten hoe het moet!

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Afwassen. De vaatwasser in -en uitruimen.

Wat zou je doen met één miljoen?

Investeren in ieder dat geld opbrengt, grond bijvoorbeeld.

Wat is je toekomstdroom?

Een succesvolle onderneming, 5000 hectare akkerbouw in Roemenie, een leuke vrouw en drie kindjes.

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Vertrouwen. Zorgzaam, lief, spontaan. Vrolijk. Elkaar respecteren en vrijlaten in alles wat je doet. Dat is volgens mij de formule van een goede relatie.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Nu nog niks, maar in de toekomst 3000 zeugen en 15.000 vleesvarkens. En er komt een waakhond die 's nachts over het erf loopt. Maar die moeten we nog gaan halen.

Mooiste plek op je bedrijf?

Op het land, in een perceel. Ik voel me gelukkig als ik door een perceel loop waar de gewassen er goed opstaan. Maar ook straks als het bedrijf is gebouwd en het staat er, dan kan ik daar ook van genieten.

Leukste klus?

Als de ene klus is geklaard en de volgende begint. Waar ik ook van opbloei is het rijden met de combine. Dat geeft me rust en trots. Dat is gewoon genieten. Dan voel ik me boer,

Vervelendste klus?

Het ontslaan van mensen. Dat blijft moeilijk. Maar ja, als 'ie z'n werk niet goed doet...
Wat ik ook vervelend vind is omgaan met bureaucratie. Het geregel. Wat ik allemaal in moet vullen... En administratief werk. Daar ben ik niet goed in.

Favoriet moment van de dag?

Een koud biertje na een dag hard werken. Dat vind ik heerlijk. Misschien wordt het een wijntje, als ik een vriendin heb.

Als boer ben ik blij als...

Als dat waar ik hard voor heb gewerkt resultaat oplevert.

Waarmee kan een partner jou helpen op de boerderij?

Meehelpen is leuk, maar hoeft niet. Ze mag haar eigen ding hebben. Als ze maar wel begrijpt waar ik mee bezig ben en waar op dat moment mijn energie naar toe gaat.

Waar ben je trots op?

Dat moet nog komen denk ik. Ik ben wel trots op wat ik tot nu toe heb bereikt: ik heb veel ervaring opgedaan om in Roemenië te kunnen beginnen.