Herman

Provincie
Frankrijk
Soort boerderij
Melkveebedrijf met in totaal ± 150 koeien
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2016/2017
Herman
"Groenten uit eigen tuin zijn natuurlijk fantastisch. Bijvoorbeeld spaghettisaus van eigen tomaten. Of een zelf gebakken taart zoals rijstevlaai of cheesecake."

Over Herman

Vertel eens wat over je familie:

Ik heb nog twee broers die op het ouderlijk bedrijf in Nederland wonen. Mijn zusje Meike woont hier in Frankrijk, samen met mijn vader en moeder.

Favoriete tv-programma’s?

Boer zoekt Vrouw natuurlijk, maar ook Keuringsdienst van Waarde, Heel Holland Bakt, Wie is de mol, Penoza en Overspel.

Favoriete vakantieland?

Een favoriet vakantieland vind ik moeilijk om te noemen. Ik hou van veel zien en niet twee weken vastzitten op één plek. Het maakt dan eigenlijk niet zoveel uit waar het is.

Favoriete drankje?

Cola of een lekker kopje thee.

Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken?

Groenten uit eigen tuin zijn natuurlijk fantastisch. Bijvoorbeeld spaghettisaus van eigen tomaten. Of een zelf gebakken taart zoals rijstevlaai of cheesecake.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Koken, taarten bakken, koekjes bakken in het weekend. Ik kook soms twee weken niet, en soms een paar keer per week. Dat hangt af van het werk op de boerderij en of mijn moeder thuis is.

Wat zou je doen met één miljoen?

Daar heb ik echt nog nooit over nagedacht! Ik denk niet dat ik dat opeens aan iets luxe uitgeef. Ik zou dat dan langzaam uitgeven. Misschien wel een nieuwe auto, maar dan niet meteen een sportauto. En de badkamer opknappen, maar dan hoeft er niet opeens een bubbelbad in. Dan zou ik trouwens wel een keer luxe uit eten willen.

Wat is je toekomstdroom?

Samenwonen met een leuke vrouw en een mooi stabiel goedlopend bedrijf.

Wat vind je mooi aan de Nederlandse vrouw?

Het gaat mij niet puur om een Nederlandse vrouw. Ze mag ook uit een ander land komen, als ze maar in mijn plaatje past en daarmee bedoel ik dat de brief me aanspreekt.

Wat zoek je in een vrouw?

Ik wil graag samenwonen. Kinderen staan niet bovenaan mijn lijstje. Dat is iets waar je het samen over hebt als je daar aan toe bent. Ik heb echt geen idee of we alles samen moeten gaan doen. Als ik verliefd ben heb je denk ik alles voor elkaar over.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Mijn vader, moeder en zusje Meike, en daarnaast ook twee paarden, twee pony's, een ezel, een konijn, een kip, een hond en zes poezen.

Mooiste plek op je bedrijf?

Voor in het land bij de grote eiken. Dat zijn hele grote ouden eikenbomen. Ik heb alleen helaas geen tijd om eronder te gaan zitten.

Leukste klus?

Gelukkig vind ik bijna alles leuk om te doen, maar hooien vind ik het allerleukste. Dat kan alleen als het mooi weer is.

Vervelendste klus?

De kuilhoop afdekken. Dat is een vies en smerig werkje en daar hou ik niet zo van. De banden die erop moeten zijn altijd vies en als je een band ergens heen gooit zit je helemaal onder omdat er altijd oud water in staat.

Favoriet moment van de dag?

Mijn favoriete moment van de dag is het ontbijt. We gaan altijd eerst melken, dan brengt iemand van ons mijn zusje naar school, haalt meteen vers brood en croissantjes. We hebben dan al gewerkt, ontbijten daarna rustig met een croissantje en we kijken het Nederlandse journaal terug.

Als boer ben ik blij als...

Als het eigen jongvee goed en gezond opgroeit. Het is prachtig om dat te zien opgroeien vanaf kalf tot melkkoe.

Waarmee kan een partner jou helpen op de boerderij?

Als mijn toekomstige partner in het bedrijf wil komen werken dan vind ik dat prima, maar het is absoluut geen must. Ze mag op het bedrijf alles doen wat ze leuk vindt, maar niks hoeft.

Waar ben je trots op in je bedrijf?

Ik ben naast een goede veestapel, trots op goed gemaaid gras gemaaid en dat de tuin op orde is.