Riks

Provincie
Canada
Soort boerderij
Melkveehouderij + vleeskoeien
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2016/2017
Riks
"Nederlandse vrouwen staan meer met beide benen op de grond. Wat niet kan, kan niet. Een Nederlandse vrouw zorgt ook beter voor zichzelf, wil er goed uitzien, is meer met haar gezondheid bezig."

Over Riks

Vertel eens wat over je familie:

Allereerst mijn ouders natuurlijk. Zij leven in goede gezondheid. En ik heb een oudere zus en een jongere broer. Mijn jongste broertje is dertien jaar geleden verongelukt. De familie woont allemaal dicht bij elkaar in Drenthe. Ik heb zelf twee kinderen: Owen (10 jaar) en Olivia (9 jaar).

Favoriete tv-programma’s?

De laatste paar jaar kijk ik Boer zoekt Vrouw. haha. Verder hou ik van informatieve programma's zoals W5, zij zenden documentaires uit. En ik kijk graag naar actualiteiten, achtergronden. Of ik kijk naar een comedy. Big Bang Theory, Seinfeld, Friends.

Favoriete vakantieland?

Ik wil heel graag een keer naar Zwitserland. Daar woont een vriend van mij en daar zou ik graag heen willen. Ik ben vroeger met school weleens naar Zwitserland geweest, daarna nooit meer.

Favoriete drankje?

Koffie met suiker en een wolkje melk.

Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken?

Een keer een hamburger op de barbecue, haha. Ik ben geen culinair wonder. Het is bij mijn altijd lekker makkelijk. Hamburger, aardappelsalade. Het vlees komt van mijn eigen koeien. Ik geef het vlees mee en ik krijg hamburgers terug.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

In het huishouden? De boel smerig maken! Gelukkig heb ik iemand die de huishouding voor me doet, want ik hou er wel van om in een net huis binnen te komen. Anders kom je niet leuk thuis.

Wat zou je doen met één miljoen?

De bank afbetalen en wat meer investeren in de veevoorziening.

Wat is je toekomstdroom?

Een leuk gezinnetje vormen met een vrouw en misschien nog een paar kindjes. Dat zou ik echt leuk vinden.

Wat vind je mooi aan de Nederlandse vrouw?

Ze zijn realistischer. Hier zijn de vrouwen best veeleisend. Nederlandse vrouwen staan meer met beide benen op de grond. Wat niet kan, kan niet. Een Nederlandse vrouw zorgt ook beter voor zichzelf, wil er goed uitzien, is meer met haar gezondheid bezig.

Wat zoek je in een vrouw?

Het zou mooi zijn als we alles kunnen bepraten. Als het voelt dat je vijf minuten zit te kletsen, maar dat er drie uur voorbij is.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

24 kippen, 2 konijnen, 1 herdershond (Rover), 5 katten en elke dag komen mijn kinderen Owen (10 jaar) en Olivia (9 jaar) na school.

Mooiste plek op je bedrijf?

Bij het kreekje dat over m'n erf loopt. Het is heel bijzonder dat hier een dalletje is want de rest van de omgeving is zo plat als een dubbeltje.

Leukste klus?

De koeien melken vind ik altijd leuk, lekker rustig. Het is een goede plek om na te denken.

Vervelendste klus?

Op werkgebied vind ik eigenlijk alles leuk. Maar ik heb echt een gruwelijke hekel aan het huishouden.

Favoriet moment van de dag?

Als de schoolbus thuiskomt! Want dan zijn mijn kinderen er. Dat is altijd mooi. Samen even zitten, wat drinken, even de dag doornemen.

Als boer ben ik blij als...

Als alles lekker loopt. Je kunt zeggen wat je wilt, maar als de boerderij niet goed loopt, heb je stress.

Waarmee kan een partner jou helpen op de boerderij?

Dat ligt helemaal aan de persoon. Er moet sowieso begrip zijn. Als de medewerker niet komt of als ik een nachtje door moet werken. Het zou mooi zijn als we samen het management kunnen doen. Meer structuur aanbrengen, naar een hoger level tillen. Maar als ze buiten de deur wil werken snap ik dat ook. Dat is ook goed voor de sociale contacten.

Waar ben je trots op?

Dat ik het heb gered hier. Met de beperkte financiële middelen die ik had, heb ik hier een mooi bedrijf opgebouwd.