Jaap

Provincie
Noord-Holland
Soort boerderij
Snijbloemkwekerij (bouvardia)
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boer Jaap seizoen 2018
Jaap
"Toen ik drie was liep ik al met een kruiwagen te sjouwen, ik was altijd bezig met bollen planten. Kweker zijn is er echt met de paplepel ingegoten, ik zou niet anders willen."

Over Jaap

Boer Jaap seizoen 2018

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Liefde, gezelligheid, iemand om mee te sparren. Zowel zakelijk als privé. Ik zoek een warm, empatisch persoon en vind het leuk als iemand bijvoorbeeld mee kan denken over de toekomst van het bedrijf. Ik help graag mensen dus ik hoop dat een vrouw haar hart bij me uit wil storten. Mensen zeggen weleens dat ik sociaal werker had moeten worden. Ik snap wel dat ze dat zeggen. Ik ben zelf ook empatisch en heb het snel door als mensen ergens mee zitten.

Wat krijgt je partner als zij een relatie met jou begint?

Een vrolijke spontane man die het leuk vindt om samen dingen te ondernemen. Ik hoop een vrouw te vinden om samen het leven verder te ontdekken.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Tot mijn 40e vrijgezel. Daarna meerdere korte of langere relaties gehad. Dat varieert van 2,5 jaar tot een paar maanden.

Verwacht je van je partner dat zij meewerkt op de boerderij?

Nee, ze moet absoluut haar eigen ding blijven doen! Dat is echt een voorwaarde. Het zou leuk zijn als ze wil meewerken, maar ze moet absoluut haar eigen ding blijven doen. Eigen baan, eigen vrienden. De hele dag op elkaars lip lijkt me niet goed.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Ik denk wel qua empathie, gevoeligheid. Ik ben heel rustig, maar een vrouw mag best druk en spontaan zijn.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Doordeweeks: 's Ochtends ga ik er vroeg uit en mag zij blijven liggen. Daarna doet zij haar eigen ding en 's avonds komen we thuis en koken/eten we samen en daarna gezellig op de bank. Op zondag lekker uitslapen, ontbijt op bed, met een croissantje. En dan leuke dingen ondernemen: theater, concert of naar de film. Samen er op uit. Of als het een regenachtige dag is, lekker op bed blijven liggen.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Alles met cultuur en natuur. Geen Spanje, maar Dublin of Scandinavië. Die kant op.

Hoe sta je in dit programma?

Toch die ene leuke partner te vinden waar de klik mee is.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Uit een hecht familiegezin. Ik heb een twee jaar oudere zus die ook in het bedrijf werkt. Mijn ouders wonen vlak bij me, daar ga ik elke middag en avond eten. Na het eten ga ik naar huis. Ik vind dat heel gezellig en natuurlijk makkelijk. Maar ik kan ook zeker wel goed mezelf zorgen hoor!

Lievelingsliedje:

Pearl Jam, Alive. Ik hou van jaren 70/80 rockmuziek. Ik ben voeger wel naar festivals geweest, Rock Werchter, Pinkpop. Ga binnenkort naar Guns 'n Roses. Maar ik ben ook naar de theatervoorstelling van Soldaat van Oranje geweest. Je kan met mij alle kanten op! Ik heb ook Bert Visscher in het theater gezien, dat was ook leuk. Laatst bij een event heb ik een optreden van Laura Fygi gezien, vond ik ook schitterend.

Mooiste film?

Ik kijk graag films, maar heb geen lievelingsfilm. Ik hou van actie/comedy. Ik zou wel graag met een vrouw een romantische film willen kijken, maar dat doe je niet zo snel in je eentje.

Favoriete tv-programma’s?

Nederlandse actieseries: Penoza, Smeris, Flikken Maastricht. Dat soort series kijk ik allemaal. Sterker nog, ik blijf er voor thuis!

Welke bekende Nederlander vind je knap?

Even een openbaring... Ik was vroeger tijdens haar Klokhuisperiode echt verliefd op Yvon. Haha! Ik vind vrouwen mooi die met de beide benen op de grond staan, geen gezeur. Monic Hendrickx vind ik een mooie vrouw. Haar karakter in Penoza spreekt me aan: een sterke vrouw. Heel knap hoe ze een slechte familie positief neer kunnen zetten.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Nieuw-Zeeland. Dat was niet echt een vakantie, ik heb daar negen maanden gewerkt toen ik net klaar was met school. Ik zou er heel graag nog een keer naar terug gaan. Natuurvakanties trekken me sowieso. Ierland, Schotland, IJsland zouden me allemaal trekken. Dat zijn mijn droomlanden. Overdag met de auto rondtrekken en 's avonds de kroeg in.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Als het maar natuur is, de bossen bijvoorbeeld.

Amsterdam is voor mij...

Een stad om gezellig uit te gaan. Ik kwam er in het verleden vrij regelmatig, nu iets minder. Maar het is voor mij vlakbij.

Kun je goed koken?

Ja ik kan het zeker. Maar ik kook niet vaak want ik eet bij mijn ouders. Ik kan een Hollandse pot maken, maar ook andere dingen zoals varkenshaasje in roomsaus. En alles à la Jaap. Puur uit fantasie en meestal vinden mensen het lekker.

Wat zijn je eetrituelen?

We bidden altijd voor het eten, verder heb ik geen rituelen. Wel altijd bord op schoot voor de tv.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Koken.

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Ik ben niet zo materialistisch ingesteld eigenlijk, dus zou het niet weten.

Wat zou je doen met één miljoen?

Op vakantie gaan. Zeker 4 weken naar Nieuw-Zeeland.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Ja, als wij in vakbladen en door bevriende bloemisten wereldwijd genoemd worden als topkweker, dan geniet ik. Laatst op een beurs in Duitsland werd ons product gebruikt in een bloemdesign en werden we genoemd. Dan ben ik trots!

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Stuk of 20 shetlandpony's en een kat. Ik had een hond, maar die heb ik in januari in moeten laten slapen. Dus een vrouw is van harte welkom om een hond mee te brengen! En er lopen hier altijd hazen en konijntjes in het wild rond.

Mooiste plek op je bedrijf?

De kas. Omdat daar de bloemen mooi staan te groeien en open komen.

Ben je vaak op die plek?

Ja, dagelijks

Leukste klus?

Verkoop, het klantcontact. Ik sta tussen de bloemen mijn product te verkopen. Dat is waar je het voor doet.

Vervelendste klus?

Dat vond ik de administratie, ik hou niet zo van administratieve rompslomp, ik ben een doener. Gelukkig heeft mijn zus die taak op zich genomen. Zij doet, samen met haar man, alle administratie.

Favoriet moment van de dag?

's Ochtends vroeg in de kas want dan staat al het gewas er mooi en fris bij.

Als boer ben ik blij als...

De bouvardia mooi bij de consument op de vaas staat te stralen.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

Bezig zijn met een levend product. Ik mag elke dag vrouwen blij maken met bloemen! Ik ben wel een romanticus.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Geen idee. Toen ik drie was liep ik al met een kruiwagen te sjouwen, ik was altijd bezig met bollen planten. Kweker zijn is er echt met de paplepel ingegoten, ik zou niet anders willen.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Het zal altijd zo zijn dat ik mijn telefoon en laptop meeneem voor de bestellingen. Daar ben ik dan een uurtje per dag mee bezig. Dat is namelijk best een complexe materie om uit handen te geven. Maar als dat gedaan is, ben ik vrij.

Fotogalerij

Marian en Jaap cheers
Petra en Marian
Jaap met bloemen
Jaap jong
Jaap in de kas
Jaap met paard
jaap bij de voordeur