Willemijn

Boer
Marnix
Willemijn van boer Marnix
Advertentie

Over Willemijn

Willemijn van boer Marnix

Je zag de oproep van boer Marnix. Wat was je eerste gedachte?

Ik betrapte mezelf er vooral op dat ik een glimlach om mijn mond kreeg toen ik zijn oproepje zag. Wat ik als eerste dacht weet ik niet zo goed meer. Ik dacht wel oh jee! Die is net zo stronteigenwijs en tegendraads als ik soms kan zijn als ik een plannetje heb bedacht....

Hoe snel heb je gereageerd?

Op de laatste zaterdag heb ik mijn pakketje verstuurd. Ik heb nog wel even getwijfeld of ik het ook echt zou opsturen. Ondanks zijn pretogen, lieve lach en de vele overeenkomsten/interesses had ik wel twijfels of onze eigenwijze karakters niet te veel zouden botsen. Maar ik dacht wie niet waagt, wie niet wint en als ik niet zou schrijven zou ik er sowieso niet achter komen of we bij elkaar zouden passen.

Waarom sprong jouw brief eruit bij Marnix denk je?

Ik denk vanwege de overeenkomsten/interesses en waarschijnlijk toch het potje en het dekseltje en mijn creatieve brief. 

Wat heb jij met het boerenleven?

Vanaf mijn 13e tot mijn 19e kwam ik bijna elke dag op een melkveebedrijf waar ik twee fjorden verzorgde en af en toe ook hielp op de boerderij. Een koe uit de sloot halen, hooien, helpen wanneer er een kalfje werd geboren, kalfjes voeren etc. Ik vond dat altijd heel leuk om te doen! Verder heb ik Dierwetenschappen gestudeerd in Wageningen en ben ik na mijn studie ook gaan werken in de agrarische sector. Nadat ik jaren als (semi-)ambtenaar heb gewerkt, ben ik er achter dat ik eigenlijk het liefst zelf boerin word. Of in ieder geval dat ik liever vaker mijn handen uit de mouwen steek en met beide voeten in de modder sta dan dat ik mijn dagen grotendeels achter mijn bureau doorbreng. 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ben vaak bij mijn paard te vinden waarmee  ik regelmatig een ritje door het bos of over de hei maak. Verder ga ik af en toe zwemmen en mountainbiken en doe ik graag leuke en gezellige dingen met vrienden en familie. 

Mooiste boek?

Ik ben niet echt een boekenlezer. Als ik ‘s avonds in bed een boek lees, val ik eigenlijk altijd meteen in slaap en weet ik de volgende dag al niet meer waar het over ging…

Mooiste film?

The Green Mile, Intouchables, Braveheart, A Beautiful Mind, Shindler’s List en Robin Hood (de Disney versie) vond ik allemaal mooi. Ik kan niet kiezen welke film ik de mooiste vind.

Mooiste liedje?

Een lievelingsliedje heb ik niet, maar de nummers Venus van Shocking Blue en Help van The Beatles roepen bij mij wel dierbare herinneringen op. Toen ik 17 was zong ik deze liedjes samen met mijn beste vriendinnetje Susan als we ‘s avonds terug fietsten van onze Engelse bijles. We kregen van de bijles-juf sangria te drinken zodat we beter Engels durfden te praten.  Susan is helaas op haar 19e heel plotseling overleden, maar het gevoel wat weer naar boven komt als ik deze nummers hoor, doet me altijd weer denken aan de bijzondere band die we hadden. Tegelijkertijd doet het me weer realiseren dat het belangrijk is om te genieten van de voor mij belangrijke mensen/dieren/zaken in het leven. Het kan zomaar afgelopen zijn….

Lievelingseten?

Aardbeien, vegetarische kip shoarma pizza, oude Friese nagelkaas. 

Favoriete vakantie?

Zuid Afrika en Ierland vind ik allebei heel mooi. Maar aan mijn vakanties in Ierland heb ik toch de mooiste herinneringen. De weidse landschappen, de ruige kusten, de Ierse muziek, de gezelligheid in de pubs, de Ierse paardenrassen en de gastvrijheid van de Ieren maken het voor mij het mooiste vakantieland. Ik ben er al best vaak geweest, maar het gaat nooit vervelen.

Wat zou je doen met één miljoen?

Een paar dingen. Ik zou heel graag nog een keer terug willen naar Australië (en zou dan toch ook meteen Nieuw Zeeland willen bezoeken). Ik zou een eigen boerderijtje kopen en dan zou ik mijn beestenbende uitbreiden met een hond, een paar stoute geitjes, twee mini ezeltjes en als er genoeg ruimte is ook een paar koeien van een zeldzaam ras. Op mijn boerderijtje zou ik dan een kleinschalige pensionstal en/of veulenopfok en een B&B beginnen met een hottub in de tuin. Vroeger riep ik altijd dat ik later een opvangtehuis voor zielige beestjes zou beginnen, dus wie weet komt zoiets er dan ook wel zolang die miljoen nog niet op is…. 

Wat is je toekomstdroom?

Een betekenisvol, gelukkig en gezond leven, waar ik als ik oud ben met een goed gevoel op terug kan kijken. Het zou leuk zijn als dat leven zich grotendeels op een boerderijtje afspeelt zoals hierboven beschreven, maar dan toch wel het liefst samen met een leuke, lieve man waar ik toekomstplannetjes mee kan maken en samen kan genieten van de mooie, kleine dingen in het leven.

Wat zoek je in een partner?

Een maatje, iemand waar ik lief en leed mee kan delen, iemand die kan genieten van dieren om zich heen, van het buitenleven houdt, humor heeft, een beetje ondeugend en eigenwijs is en die mij wel een beetje tegengas durft te geven. 

Wat vind jij romantisch?

Als een man je weet te verrassen met iets liefs, zelfbedachts en er moeite voor heeft gedaan.