Marit

Boer
Wim
Marit van boer Wim
Advertentie

Over Marit

Marit van boer Wim

Je zag de oproep van boer Wim. Wat was je eerste gedachte?

Wat een vrolijke, energieke, knappe, bescheiden man, met humor. Het korte filmpje maakte me erg nieuwsgierig! 

Hoe snel heb je gereageerd?

Ik heb op het laatste moment mijn brief op de bus gedaan. Ik twijfelde met name over alle randzaken, niet zozeer over Wim!

Waarom sprong jouw brief eruit bij Wim denk je?

Open en persoonlijke brief, met de hand geschreven. Daarbij blije, lieve, sportieve en avontuurlijke foto’s.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik vind het knap hoe boeren in deze tijd vol passie een groot bedrijf runnen, ondanks alle (in de weg zittende) wet- en regelgeving. Daarnaast vind ik het bijzonder dat het bedrijf vaak samen gaat met de woonboerderij, waarbij de boer vaak dichtbij huis is. Dat lijkt me als partner heel fijn. 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik sport graag, het liefst buiten: wielrennen, hardlopen, surfen, skaten. Voor mij een goede manier om na een drukke dag mn hoofd helemaal leeg te maken. Daarnaast borrel en eet ik graag uitgebreid met vrienden. Als ik langer dan een paar dagen vrij ben, ga ik er graag op uit. Begin van dit jaar ben ik een aantal weken alleen naar Sri Lanka geweest, wat een feest, de natuur, de mensen, het eten! In het voorjaar ben ik met een vriendin gaan wandelen in Ierland, dat was ook fantastisch..

Mooiste boek?

Ik ben niet zo goed in kiezen, en al helemaal niet als het om boeken gaat, ik lees er bijna elke week een. Wild van Sheryl Strayed is mijn favoriet. Het is een waargebeurd verhaal, dat je laat zien tot wat voor bijzondere inzichten je komt tijdens een lange intensieve wandeltocht, en wat je kan bereiken met veel doorzettingsvermogen. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes, is een heel spannend, interessant en actueel verhaal over uit welke onverwachte hoeken onze veiligheid wordt bedreigd. Miss yellow hair, hello! van Iris Hannema, leert je hoe geweldig en verrassend het is om alleen op reis te gaan (zou voor veel mensen goed zijn).

Mooiste film?

Patch Adams! Fascinerende en ontroerende film, over dat je als goede dokter veel meer in huis moet hebben dan alleen je medische kennis. Daarbij besef je hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor het welzijn van anderen, en dat je met een klein gebaar al zoveel voor mensen kan betekenen, prachtig!

Mooiste liedje?

Onmogelijke keuze! Maar als het moet: Take it easy van The Eagles! (Oke en The Ride van Luka Bloom, Wild Fire van Jonathan Jeremiah en Come Outside van The Melodic). Alweer zin in de Top 2000!

Lievelingseten?

Vegetarische lasagna.

Favoriete vakantie?

Road trip met een campertje, heerlijke muziek draaien onderweg, kamperen op de mooiste plekjes. Daarbij het liefst veel sportieve activiteiten in de natuur: fietsen, wandelen, kanoën, zwemmen, surfen. Wijntjes met een mooi uitzicht. Lekker eten. Lezen…! En wintersport niet te vergeten. 

Wat zou je doen met één miljoen?

Met een miljoen zou ik een droomplek willen creëren waar gezinnen met gehandicapte of zieke kinderen, of gezinnen met financiële problemen er even helemaal uit zijn en samen kunnen genieten. Lekker eten, sporten, creatieve dingen doen, of gewoon fijn samen zijn. Daarnaast zou ik wel heel graag een camper(tje) willen, om later met man en kinderen mee op avontuur te gaan. 

Wat is je toekomstdroom?

Op een mooie plek buiten wonen, met een fijne man, kinderen en een hond (en het liefst nog meer dieren). Heel graag met familie en goede vrienden een beetje in de buurt (gelukkig is Nederland klein). Daarnaast hoop ik huisarts te worden in een mooi dorpje in Nederland, en daarmee veel voor mensen te kunnen betekenen. 

Wat zoek je in een partner?

Zelfstandige man, met een eigen mening, humor, die positief is. Iemand die kan genieten van kleine dingen!

Wat vind jij romantisch?

De tijd nemen voor elkaar, of dat nou is tijdens een uitgebreid ontbijt, een diner in de tuin of een bijzonder restaurant, dat maakt mij niet uit!