Wim

Provincie
Flevoland
Soort boerderij
Akkerbouw
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boer Wim seizoen 2018
Wim
"Muziek is best belangrijk voor mij. Ik heb een spotify-playlist en heb ook veel de radio aan staan. Van Macklemore tot Acda en de Munnik en alles wat er tussenin zit."

Over Wim

Boer Wim seizoen 2018

Wat zoek je in een vrouw?

Een vrouw met een vrolijke uitstraling, die nuchter is en waar ik lol mee kan hebben. Die ook van gezelligheid houdt. Iemand om mijn leven mee te delen. Een maatje.

Wat krijgt je partner als zij een relatie met jou begint?

Een energieke, vrolijke en sociale vent met een gezonde dosis humor.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb twee keer een vrij serieuze relatie gehad, ik heb een keer samengewoond. Dat is een jaar of drie geleden uitgegaan.

Verwacht je van je partner dat zij meewerkt op de boerderij?

Ik verwacht wel dat er een beetje affiniteit is met het boerenleven maar ze hoeft niet mee te werken. Ik zou het trouwens ook niet erg vinden als ze dat wel zou willen.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Dat weet ik niet... Ik val wel op vrouwen die ook vrolijk en energiek zijn. Maar misschien vind ik straks een vrouw heel erg leuk die toch heel anders is. Ik wil niks uitsluiten.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Beetje uitslapen, samen wat leuks doen, we hoeven niet de hele dag op de boerderij te zijn. Hapje eten op een leuke plek.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik hoor van iedereen dat Azië zo geweldig is, maar eigenlijk trekt het me niet zo. Maar als zoveel mensen er enthousiast over zijn, moet ik er toch maar eens naartoe.

Hoe sta je in dit programma?

Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal in z'n werk gaat. En ik kijk er natuurlijk naar uit dat ik er met een leuke vrouw vandoor ga.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik heb drie oudere zussen en natuurlijk mijn ouders. Een zus heeft nog geen relatie, mijn oudste zussen wel en zij hebben allebei twee kindjes.

Lievelingsliedje:

Muziek is best belangrijk voor mij. Ik heb een spotify-playlist en heb ook veel de radio aan staan. Van Macklemore tot Acda en de Munnik en alles wat er tussenin zit.

Mooiste film?

Toen de videotheek hier in het dorp er mee stopte jaren geleden, heb ik mijn enige videoband ooit gekocht en dat was Con Air, een actiefilm, die heb ik toen veel gekeken. Verder vind ik The Shawshank Redemption prachtig. 

Favoriete tv-programma’s?

Ik kijk niet zo veel tv, ook niet naar het nieuws. Dat hoor ik de hele dag al op de radio langskomen. Wie is de Mol vind ik wel erg leuk, dat volg ik wel. En Studio Sport en de Formule 1.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Zuid-Afrika in 2013. Toen zijn we met z'n zessen mijn beste vriend gaan opzoeken die daar toen stage liep. Ik heb best veel gereisd: Peru, Canada - daar woont een oom-, Amerika, vakanties met de familie naar Gran Canaria. Ik ga elk jaar skiën met een vriendengroep van 5 tot 10 man, de samenstelling wisselt per jaar. Ik ben geen goede skiër, maar ik ga wel hard. Ik kom snel beneden. En de après-ski is natuurlijk ook belangrijk, daar gaan we eigenlijk voor. Gezelligheid. Ik ben graag onder de mensen.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ik kan mijn vakanties hartstikke goed timen. Ook vanwege mijn drie collega's, die doen net zo goed hun best als ik zou doen. Ik ga natuurlijk niet midden in de oogst weg.

Kijk je series?

Ik kijk veel series op Netflix: Homeland, Prison Break. Spannende series. Nu kijk ik Designated Survivor.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Hier, de Noordoostpolder. Deze streek. Ruimtelijk, strakke percelen, mooie en goede grond.

Amsterdam is voor mij...

Een hele mooie stad om af en toe te zijn. Ik vind in de stad zijn niet erg, maar ik zou er niet willen wonen. Ik zou gek worden van de drukte, alhoewel je daar misschien ook wel aan went. De huizen zijn er ook vaak klein, dat ben ik niet gewend. 

Kun je goed koken?

Ik kook wel vaak voor mezelf, soms bestel ik wat. Ik ga niet alles uit de kast halen en binnen 2,5 minuut op eten. Ik kook wel, maar niet bijzonder. Pastaatje, of Hollandse pot. Ik verbouw zelf aardappelen, ik haal ze uit de schuur, schillen en hop in de pan. Ik vind ze nog steeds lekker ondanks dat ik ze elke dag in mijn handen heb.

Favoriete drankje?

Bier

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik heb gelukkig iemand die komt schoonmaken. Ik kan mezelf heel goed redden met de was. Niet mijn hobby, maar ik doe het allemaal wel, het moet gebeuren.

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Bedrijfsmatig mijn buurmans land. Privé mijn motor.

Wat zou je doen met één miljoen?

In één keer mijn huis en tuin laten afmaken in plaats van dat ik dat zelf in 10 jaar doe. Ik doe het nu zelf en dat kost tijd.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Nee, ik kan niet zo goed terugkijken, ik kijk liever vooruit. Ik sta niet graag stil. Ik zou best wat vaker achterom mogen kijken naar wat ik al heb bereikt.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Ik heb een kat, maar die is meer bij de buren dan hier. Ik wil wel heel graag een hond, maar dat komt nog wel.

Mooiste plek op je bedrijf?

Als de schuur helemaal vol staat met kisten en ik dan bovenop de aardappelbewaring sta, dan zie je de hele oogst voor je uit staan. Hele rijen. Dat is gaaf om te zien. Dat is van oktober/november tot januari.

Ben je vaak op die plek?

Als de schuur vol is ben ik er drie keer per week om te controleren of de aardappelen goed droog zijn.

Leukste klus?

Een heleboel, als het maar samen met de anderen is. Ik werk samen met drie andere akkerbouwers, wij delen de machines en de arbeid. Los van dat het praktisch handig is om het werk samen te doen, is het ook nog eens gezelliger dan alleen. Ik ben daardoor wel veel weg van huis, maar wel super gezellig. De oogst is de leukste tijd van het jaar, ook wel stressvol omdat we afhankelijk zijn van het weer. We halen de spullen uit de grond waar we het hele jaar voor hebben geknokt. Als het dan tegenvalt is het stressvol. Maar het komt altijd wel goed.

Vervelendste klus?

Saaie dingen alleen doen. Zoals drains nalopen. Maar eigenlijk vind ik heel veel dingen wel leuk. Ik hou van afwisseling, als ik een hele tijd achter elkaar hetzelfde moet doen, ben ik er snel zat van, maar dat komt eigenlijk bijna nooit voor.

Favoriet moment van de dag?

Ik ben niet echt een ochtendmens, dus meer de avond. Na de oogst een biertje doen met elkaar is leuk. Of na een dag hard werken doen we even een drankje, even de dag afsluiten met elkaar.

Als boer ben ik blij als...

als alles er mooi bij staat.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

De vrijheid, de afwisseling, de gezelligheid met mijn collega-akkerbouwers, veel buiten.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Vanaf de middelbare school weet ik eigenlijk wel dat ik boer wilde worden, daarvoor dacht ik er niet echt over na. Een ander beroep zou ik echt niet weten. Ik heb nooit voor iets anders hoeven kiezen en heb bewust voor de boerderij gekozen.

Fotogalerij

wim en marit
Marit en Wim
Wim met vrouwen zonsondergang
Paula in de wei nadenken
Kleine WIm
Marit in wei nadenken
Tiener Wim
Mini Wim