Marlies

Boer
Wim
Marlies van boer Wim
Advertentie

Over Marlies

Marlies van boer Wim

Je zag de oproep van boer Wim. Wat was je eerste gedachte?

Lijkt leuk! Daarna stroomde mijn telefoon vol met berichtjes van vrienden en familie die zeiden: ‘boer Wim is wat voor jou’! Toen dacht ik: schrijven.

Hoe snel heb je gereageerd?

Ik presteer het beste onder druk: op het allerlaatste moment.

Waarom sprong jouw brief eruit bij Wim denk je?

Ik heb geprobeerd een brief te schrijven die een goede afspiegeling is van wie ik ben. Over het algemeen was het een luchtige brief, met serieuze zaken maar ook met een vrolijke kijk op de dingen. En her en der een grapje. Blijkbaar sloot het aan bij waar Wim naar op zoek is.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik hou van buiten zijn. Verder vind ik het mooi dat je je met iets levends bezighoudt dat moet groeien, dat je met je handen bezig bent, dat je leert dat je afhankelijk bent van zaken waar je geen invloed op hebt en dat je in de natuur bent. En ik ben een boerendochter! Ik ben dankbaar dat ik op de boerderij ben opgegroeid. Behalve dat er oneindig veel speelplekken zijn, heeft het mij ook gevormd tot wie ik nu ben. Ik kom nog altijd graag bij mijn ouders op de boerderij.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Tijd doorbrengen met vrienden of familie. Ik ben echt op mijn best als ik in goed gezelschap ben. Ik hou ervan om herinneringen te maken en op avontuur te gaan met mensen die mij dierbaar zijn.

Mooiste boek?

‘Mooiste’-vragen ben ik niet zo goed in, veel te veel keuze. Maar in dit geval: Harry Potter. Ik vind het verhaal goed en ik hou van de fantasiewereld. (P.S. Zweinstein waar blijft mijn brief?)

Mooiste film?

Ook onmogelijk. Intouchables. En in verband met een jeugdsentiment: The Sound of Music.

Mooiste liedje?

Heroes van David Bowie. Op een dag was het ineens m'n lievelingslied.

Lievelingseten?

Tapas: weinig van veel. Zodat je zoveel mogelijk kunt snoepen.

Favoriete vakantie?

Zuid-Afrika. Mijn zus woont daar met haar gezin en ik vind het een prachtig land. 

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Het liefst zeg ik: op de bank zetten en niet meer aankomen. Maar ik weet niet of ik daar toe in staat ben als ik het eenmaal heb. Ik ga het niet uitgeven aan kleine materialistische dingen, daar ben je maar even blij mee en je wil alleen maar meer. Ik zou investeren in 1 mooi iets en daar heel erg van genieten. Ik denk dat ik een oude schuur in een heel mooi buitengebied koop, in de buurt van de stad, en dat ga opknappen tot woonhuis.  

Wat is je toekomstdroom?

Een eigen gezin hebben.

Wat zoek je in een partner?

Een man die zichzelf is en die weet wat hij wil. Die vrolijk is maar ook kwetsbaar durft te zijn. Iemand met wie ik goede grappen kan maken en goede gesprekken kan voeren. Gewoon een geinig type waar ik een team mee kan vormen.

Wat vind jij romantisch?

Niet per se een romantische setting, daar word ik eerder ongemakkelijk van. Ik hou wel van verrassingen maar dan anders. Klein en onverwachts. Zoals samen bramen plukken terwijl het een beetje regent.