Advertentie

Over Jelte

Jelte dagdater voor boerin Annemiek

Wat dacht je toen je boerin Annemiek op tv zag?

Toen ik Annemiek op tv zag, dacht ik: wat een knappe boerin! Daarnaast viel mij op dat ze zichzelf was op camera, met zelfvertrouwen haar verhaal vertelde en helder kon uitleggen waar ze naar op zoek was.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik ben opgegroeid in een ontzettend leuk Fries dorp, omringd met boerderijen. In mijn jeugd speelde ik na schooltijd bij klasgenoten op de boerderij en zo kom je wel in aanraking met het werk en leven op een boerderij. Ik werk nu bij een uitzendorganisatie die 60 jaar geleden werd opgericht door boeren en nog steeds een grote naam heeft in de agrarische wereld. Al werk ik niet op de agrarische afdeling, toch krijg ik er op die manier genoeg van mee.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Het liefste ben ik muziek aan het maken, ga ik met vrienden leuke dingen doen, sport ik wat of kijk ik een leuke serie of film.

Mooiste boek?

Ik ben een af-en-toe lezer. Soms lees ik perioden niet en soms weer een boek in één keer uit. Met name biografieën vind ik leuk om te lezen, zoals 'Basta' over Marco van Basten. Verder vond ik in de afgelopen periode 'Schuld' van Walter van den Berg goed, net als 'IV' van Arjen Lubach.

Mooiste film?

Veel genres kan ik wel waarderen, al zijn romantische comedy's niet echt mijn ding. Favoriet zijn alle films van Quintin Tarantino. Zoals Pulp Fiction, Inglourious Basterds en recent Once Upon a Time in Hollywood.

Mooiste liedje?

The Beatles is de beste band ooit. Veel te veel mooie liedjes. Daarnaast luister ik graag Acda en De Munnik, De Dijk en alles wat in dat straatje past. Hiphop is ook favoriet! 

Lievelingseten?

Ik lust alles.

Favoriete vakantie?

Een goede combinatie tussen cultuur, zon en terrasjes. Ik ga mij vervelen als ik een week lang op het strand lig en wil graag iets van de omgeving zien. Daarnaast ben ik geen wintersporter. 

Wat zou je doen met één miljoen?

Een mooi huis kopen en een lange vakantie boeken. Wellicht een eigen bedrijf opstarten of nog aan een studie beginnen. Er is natuurlijk wel wat mogelijk met één miljoen. Het maakt het leven net wat makkelijker als je wat geld hebt liggen.

 Wat is je toekomstdroom?

Ik denk dat ik niet een droom heb. Ik heb wel plannen, natuurlijk. Mijn leven is nou eenmaal al heel leuk. Over een aantal jaren een gezin hebben lijkt mij wel ontzettend mooi.

Wat vind jij romantisch?

Een relaxte avond met een etentje is altijd goed, zowel uit eten als thuis. 

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Ik vind het met name belangrijk dat je elkaar vertrouwt en dat je ook, naast leuke dingen samen, je eigen activiteiten hebt. Als het dan goed zit groeit de rest vanzelf.