Advertentie

Over Elise

Elise dagdate voor Bastiaan

Wat dacht je toen je boer Bastiaan op tv zag?

Leuke vent. Sportief, actief en een goeie blije kop. En toen bleek hij ook nog uit Zeeland te komen.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik heb niet per se iets met het boerenleven, ik kom niet uit een boerenfamilie. Wel ben ik écht een dierenvriend/buitenmens. Ik heb zelf kippen, konijnen, hamsters en een eigen paard. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn; aanrommelen in de tuin of met dieren bezig zijn. Ik kan er zelfs van genieten om paardenstront te scheppen, als dan het zonnetje lekker op m'n gezicht schijnt. Ik ben toch wel op m'n best op m'n kaplaarzen met wat stro in m'n haar. Het is niet voor niets dat ik door mijn omgeving af en toe een 'boerinnetje' wordt genoemd. Bij mijn vorige huis had ik een enorme tuin. Het was toen echt genieten om van 'm'n eigen land' aardbeien, komkommers, pompoenen en tomaten te kunnen oogsten. Ik denk dat ik wel zou kunnen wennen aan het leven op een boerderij.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ga graag naar mijn paard, Banderas. Ritjes met hem maken door het bos of rijden op het strand. Voor mij is dat wel écht ontspannen; even je hoofd leeg maken. Als ik bij hem ben geweest, voel ik me eigenlijk altijd goed. Verder ben ik sinds kort weer gaan voetballen. Dus een paar keer in de week sta ik weer op het veld, in de verdediging. Ook houd ik er erg van om mijn familie en vriendinnen regelmatig te zien. Ik heb een aantal jaar in Utrecht gewoond. Nu ik sinds vorig jaar weer terug ben in Zeeland, kan ik hen gelukkig ook weer vaker opzoeken.

Mooiste boek?

Ik ben nu bezig in 'De meeste mensen deugen', van Rutger Bregman. Een erg goed boek, wat aansluit bij mijn geloof in het goede in de mens. Misschien bekijk ik de hele wereld wel door een soort roze bril, maar ik geloof oprecht dat de wereld een stukje mooier is als je uit gaat van het positieve.

Mooiste liedje?

Ik vind 'Feeling good', van Nina Simone altijd een goeie. Verder heb ik vaak dat ik een paar nummers helemaal grijs draai, tot ik ze beu ben of er andere leuke nummers voorbij komen. Ik houd wel van soul muziek, maar ook pop/top 40 muziek kan ik waarderen. Ik zing altijd graag mee met muziek; al van kinds af aan was ik áltijd aan het zingen.  Misschien ben ik niet de beste zangeres, maar ik vind het wel heerlijk om te zingen! Op dit moment vind ik 'I Remember', van Mahalia ook echt heel erg mooi. 'Daddy lessons', van Beyonce is ook heerlijk. En tot slot 'You make my dreams' van Daryl Hall & John Oates, word ik ook erg blij van.

Lievelingseten?

Mexicaans; taco's met (in ieder geval) een berg guacamole. Dumplings; voor het eerst ooit gegeten in Polen, écht heerlijk. Een oud collega van me heeft ook wel eens zelf dumplings gemaakt, echt goddelijk! Grieks; met een berg Tzatziki. Japans; sushi en al het andere dat ze serveren in een all you can eat, ook heel erg lekker!

Favoriete vakantie?

In 2012 ben ik met een vriendin en vrienden van haar naar Thailand geweest. Heel veel moois gezien, heerlijk (en goedkoop!) gegeten, mooie natuur! 
Ik zou graag nog wel eens naar Canada/Australië/Nieuw Zeeland willen. Vooral landen met een mooie, uitgerekte en gevarieerde natuur trekken mij.

Wat zou je doen met één miljoen?

Ik zou dan graag een boerderij kopen en een zorgboerderij/dagbestedingslocatie opzetten. Ik werk nu in de psychiatrie en zou het prachtig vinden om het zorg- verlenen te kunnen combineren met het bezig zijn met dieren en het buitenleven.

Wat is je toekomstdroom?

Het allerliefste wil ik graag ooit moeder worden, dus die toekomstdroom staat toch wel bovenaan.

Wat vind jij romantisch?

Als een man je écht ziet, weet waar je mee bezig bent, je erkent in wie je bent. Romantiek zit hem denk ik niet in cadeautjes, of uit eten gaan. Voor mij is het meer romantisch als een man oprecht is met mij en mij het gevoel geeft dat ik waardevol en geliefd ben. 

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Dat je boven alles ook een beste vriend voor de ander bent, dat je alles met elkaar kunt bespreken, dat je kan lachen samen. Ik wil met iemand zijn die 100% voor mij kiest, in een relatie is het voor mij alles of niets. Voor mij is de beste relatie er een, waarin je het beste in een ander en jezelf naar boven kunt halen. Ik heb een man nodig die mij laat lachen, geen of weinig schaamte voelt en écht zichzelf kan zijn. Ook vind ik het belangrijk om elkaar vrij te kunnen laten en niet ‘claimend’ of jaloers te zijn in een relatie. Het is zo belangrijk om te beseffen dat je ook allebei een individu bent, en naast je relatie ook eigen bezigheden en hobby’s kunt hebben. Ik vind het fijn een goede balans te hebben tussen tijd samen doorbrengen, en je ‘eigen ding’ kunnen doen. Je moet elkaar in een relatie kunnen bekrachtigen in geluk en dolgelukkig zijn met elkaar, maar je moet niet afhankelijk zijn van een ander hierin.