Advertentie

Over Milou

Milou dagdater voor Bastiaan

Wat dacht je toen je boer Bastiaan op tv zag?

Ik wilde eigenlijk de eerste aflevering gaan kijken die zondag, maar ’t kwam er niet van. Toen ik dagen later het oproepje van alle boeren ergens op Facebook voorbij zag komen dacht ik: toch eventjes snel kijken. Niet omdat ik dacht misschien zit er wel iets voor mij tussen, maar gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik zat op het moment lekker op de bank bij mijn beste vriendin, toen ik als tweede boer in het filmpje Bastiaan zag. Hij had amper een zin gezegd, toen ik tegen mijn vriendin zei: sooow die is leuk! Ik wist op dat moment eigenlijk niet eens meer of ik wel naar een filmpje van Boer zoekt Vrouw aan het kijken was. Ik vond hem namelijk heel anders dan de typische boer. Diezelfde avond nog keek ik de hele aflevering terug en besloot ik te gaan schrijven.

Wat heb jij met het boerenleven?

Zelf ben ik opgegroeid in een klein dorpje, en zodra ik ging studeren ben ik naar de stad verhuisd. Sindsdien ben ik uitgegroeid tot een heus stadsmens: ik hou van de energie van een stad, en de anonimiteit die je daar hebt. Echter heb ik wel boeren-roots om het zo maar te zeggen. Mijn vader komt uit een echte boerenfamilie waar opa en oma vroeger een akkerbouw en melkveebedrijf runden. Enkele ooms en tantes hebben ook boerenbedrijven. Als kind heb ik dan ook zomers op de boerderij doorgebracht. Ik vond het prachtig om hobbelend op de tractor door het veld te rijden, of om de kalfjes geboren te zien worden.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Mijn grootste passie is dansen, en dan met name Bachata. Samen met mijn danspartner train ik veel en geef ik ook regelmatig les. Verder kan ik heel erg genieten van leuke dingen doen met vrienden: heerlijk eten, bordspellen doen en kletsen bijvoorbeeld. Maar ook vind ik het fijn om gewoon op de bank met een kopje thee en onder een dekentje series te kijken, lekker bingewatchen.

Mooiste boek?

Vaak begin ik aan een boek, maar de meeste maak ik niet af omdat ik al snel afhaak als het te langdradig wordt of als ik niet door de auteur in het verhaal meegesleept word. Een boek dat ik vroeger ooit las en dat me echt is bijgebleven is De Passievrucht van Karel Glastra van Loon. De wending van het verhaal vond ik gewoon zo goed neergezet dat het me bijgebleven is. Een recent boek dat ik in een ruk uitgelezen heb is De Verwarde Cavia, van Paulien Cornelisse. Grappig boek, en voor mij heel herkenbaar, over allerlei hedendaagse kantoorperikelen.

Mooiste film?

Lastig, want ik kijk niet zoveel films; eerder series. Maar als ik een film kijk dan het liefst een romantische komedie, een thriller of een post-apocalyptische film. I am Legend vond ik bijvoorbeeld erg goed.

Mooiste liedje?

Ik ben echt zo slecht in kiezen, er zijn te veel leuke liedjes. Ik ben natuurlijk dol op Bachata muziek, om lekker op te dansen. Maar daarnaast luister ik echt naar van alles.

Lievelingseten?

Ik ben dol op eten, en kan ontzettend genieten van culinaire hoogstandjes en internationale keukens. Ik woon in het buitenland, en als ik dan weer even in Nederland ben is toch het eerste wat ik meestal doe een McKroket of een kaassoufflé eten. Best wel slecht eigenlijk.

Favoriete vakantie?

Het liefst een combinatie van avontuur en relaxen. Ik zou graag nog eens in een jeep met daktent door Afrika, bijvoorbeeld Tanzania, willen trekken. Twee weken lekker onderweg en basic leven, en dan afsluiten met een klein weekje in een mooi resort aan het strand op Zanzibar om heerlijk te ontspannen.

Wat zou je doen met één miljoen?

Een leuk huis kopen, en de rest investeren in onroerend goed en beleggen waarschijnlijk. Ik denk wel dat ik eerst nog lekker op vakantie zou gaan en een mooie handtas zou kopen.

Wat is je toekomstdroom?

Toch wel huisje, boompje, beestje. En natuurlijk kunnen blijven genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

Wat vind jij romantisch?

Kleine dingetjes en gebaren, verrassingen en lieve dingen tegen elkaar zeggen. Groots uitpakken met een diner bij kaarslicht is ook wel eens leuk, maar gewoon lekker ’s avonds naast iemand op de bank neerploffen in je joggingbroek, met bril op, zonder make-up, en een reep chocolade in je hand, en gewoon weten dat diegene je dan ook nog steeds mooi en aantrekkelijk vindt. Die gedachte vind ik heel romantisch.

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Het belangrijkste vind ik dat je open en eerlijk met elkaar kan communiceren, dat je echt overal over kunt praten samen. Verder moet er vertrouwen en respect naar elkaar zijn, en natuurlijk een gezonde dosis humor en chemie. Maar ook je eigen ding kunnen en mogen doen, en zo een balans weten te vinden tussen een individu blijven en een leven samen met iemand opbouwen. Volgens mij is het de beste basis wanneer je in principe zonder iemand zou kunnen leven, maar dat je ervoor kiest samen te zijn omdat diegene jou aanvult.