geert

De logees van Geert

'Ik houd van gezelligheid, van uitgaan. Het is niet saai met mij'

Geert
geert yvon
geert jeugdfoto

Wat zoek jij in een partner?
Ik zoek een zelfstandige, leuke vrouw. Zowel mooi van binnen als van buiten. Met pit. Ik zie genoeg leuke vrouwen, maar heb de ware nog niet gevonden. Nog niet die ene van: WOW.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?
Dat je vier handen op één buik bent. Elkaar goed aanvoelen en kunnen uitdagen, op wat voor manier dan ook. Ik hou van een goed gesprek, een beetje dollen, ouwehoeren. En ze moet er ook goed uit zien. Ik hou van blonde vrouwen, donker kan wel, maar de voorkeur is blond. Vrouwelijk gekleed, een overall heb ik zelf wel! Haha. Hoeft natuurlijk niet altijd, maar ik houd van goed geklede vrouwen. Ze hoeft ook niet kleiner te zijn dan ik, ik ben maar een klein mannetje, maar het boeit me niks als ze groter is.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?
Ik ben 15 jaar getrouwd geweest, we zijn nu 6 jaar uit elkaar. Daarna heb ik wat gescharreld, maar het was nog niet de ware. Ik was er nog niet aan toe, kon me er nog niet voor open stellen. Nu zijn mijn kinderen groter en heb ik meer tijd voor mezelf. Nu ben ik aan de beurt!

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?
Een dagje naar de grote stad, dat vind ik heerlijk. Beetje rondkijken, terrasje, lekker eten en dan weer naar huis. Winkelen vind ik leuk. Ik ben een van de weinige mannen die dat leuk vind! Ik ben laatst naar Scheveningen geweest, Den Haag wil ik nog heen. Amsterdam vind ik altijd leuk. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Met de fiets weg. Ik heb ook een boot, even varen op de plassen hier vlakbij. Heerlijk. Koelbox mee, helemaal vol, broodjes, bier, wijntje. Een goede vriendin van mij vindt het ook altijd leuk om mee te gaan. De kinderen gaan weleens mee, maar dat is dan toch anders, die willen per se hard. Het liefst gooi ik het anker uit en ga lekker liggen snurken op de boot!

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?
Naar New York, daar moet ik nog heen. Ik moet Ground Zero echt een keer zien. Berlijn moet ik ook nog zien. Het lijkt me ook indrukwekkend om een concentratiekamp te bekijken. Mijn kinderen interesseert dat niks, maar mij lijkt dat mooi, stukje geschiedenis. 

Uit wat voor soort gezin kom je?
We waren met z'n viertjes: vader, moeder, mijn zus en toen kwam ik. Mijn ouders zijn allebei recent overleden, ze waren 82 en 83 jaar. Mijn zus woont om de hoek met haar man en kinderen.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?
Om een uur of 5 ga ik eten. Ik kook zelf, de kinderen eten vaak mee. En dan moet het huishouden nog gebeuren: wassen, stofzuigen, schoonmaken. Doe ik allemaal zelf. Dan 's avonds nog even voeren op de boerderij, dan naar huis rond 20.00 uur en dan ga ik op de bank liggen. Dan doe ik niks meer. TV kijken, bam, daar ligt 'ie. Soms een beetje boekhouden.

Je mooiste vakantie ooit was naar…
Denver, skiën in de Rocky Mountains. Geweldig, dat wil ik nog wel eens. KLM had toen een aanbieding naar Denver. Dat was de mooiste vakantie. Geweldig. De natuur is daar prachtig. Prachtig! Cowboyhoeden, van die country-avonden. In de lift naar boven, eerst nog dennenbomen en dan niks. Lift uit en dan hoor je niks. Dat hoor je niks! Kun je het je voorstellen? Geen man! We hebben toen ook een dag rondgereden op een sneeuwscooter. Gids voorop. Geweldig!

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?
Ja. Als er maar een goede knecht is. Die hoeft me alleen maar te bellen als de boel afbrandt, verder niet.

Wat is jouw favoriete serie/film?
The Blacklist. Da's een mooie serie. Die moet je echt volgen, elke week kijken, en dat wil je ook.

Naar welke muziek luister je?
Radio 538 of Q-music. Eigenlijk alle soorten muziek als het maar geen klassiek is. Liefst een beetje de muziek van nu. Top 40.

Wat is de mooiste plek in Nederland?
De oever van de Maas. Mooi groen, water.

Wat kook je het liefst?
Piepers, gehaktballen, rode kool. Dat eten we wekelijks. Gewoon gekookte piepers en dan prakken. Rode kool er doorheen, jus erop en appelmoes. Heerlijk. Mijn dochter kookt ook wel, maar dan krijg ik pasta en daar geef ik niks om.

Favoriete drankje?
Overdag drink ik koffie. 's Avonds graag een pilsje of een wit wijntje. Ook als ik alleen ben. Niet iedere dag hoor, dat doe ik soms als het lekker weer is. Neem ik een glaasje.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?
De foto van mijn ouders van hun 50-jarig huwelijk. Staat bij me op de kast dus die zie ik elke dag. Dat was een mooi feest.

Wie woont er nog meer op de boerderij?
Ik woon zelf niet op de boerderij, maar in een huis een kilometer verderop. Uit een erfenis heb ik een boerderij gekregen van een alleenstaande boer waar ik van kleins af aan dagelijks kwam. Toen die man overleed, heeft hij de boerderij aan mij achtergelaten. Onverwachts. Dat hoorde is van de notaris. Sindsdien run ik de boerderij en werk nog 20 uur buiten de deur. Mijn dochter Linda van 20 en zoon Remco van 21 wonen bij me. Linda heeft een nagelstudio aan huis en Remco is hovenier. En we hebben een kat: Tarzan.

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?
Bij de boerderij heb ik een kavelpad liggen tussen het land, zo'n betonnen pad. Als ik dan op zondagmorgen vroeg naar achteren loop hoor je helemaal niks. Prachtig. Zo tussen de gewassen en dan de stilte. Heerlijk. Bij mij thuis is het altijd druk en rommelig en daar is dan soms niks.

Wat vind je het leukste om te doen?
Op het land werken, ploegen. Dat is het omdraaien van de grond. Dat doe ik met een grote machine dus dat schiet lekker op. Dan is het land mooi schoon. Het is dankbaar werk.

Wat vind je het minst leuk om te doen?
Stront scheppen. Ik heb jongvee in de stal zitten, ze hebben een roostervloer waar de mest doorheen gaat. Maar 1x per jaar, als alle dieren weg zijn, spuit ik 'm helemaal van voor tot achter schoon. Vies werkje. Regenpak aan. Mijn hele gezicht zit dan onder de stront. Maar ja, het hoort erbij.

Favoriet moment van de dag?
Tussen de middag. Lunchen. Even lekker rustig zitten, broodje eten en weer aan de gang. Soms alleen, soms is een van de kinderen thuis. En dan weer door.

Als boer ben ik blij als…
... de gewassen er goed bij staan. En als de prijs navenant is, dus als het iets opbrengt. Dat ik niet voor Jan met de korte achternaam aan het werk ben. Wat helaas weleens gebeurt als het weer niet meewerkt bijvoorbeeld.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?
Ik ben altijd buiten. En ik ben zelfstandige. Ik kan zelf bepalen wat ik doe.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?
Slager vond ik vroeger altijd een mooi beroep. Vlees snijden enzo. Dat vond ik vroeger al leuk.

Wat is je favoriete tv-programma en waarom?
Ik zap de hele avond een beetje rond. Soms blijf ik hangen op een actiefilm. Sommige praatprogramma's vind ik wel leuk. Pauw ofzo. Ligt er wel aan welke gasten er zitten. Als ze slap beginnen te ouwehoeren ben ik weg. Hendriks & Genee kijk ik weleens. Moet wel een beetje echt zijn.  Niet van die realityprogramma's. Goldrush op Discovery kijk ik ook graag.

Wat zou je doen met 1 miljoen?
Een huisje kopen in een warm ver land. In Spanje. En dan zo vaak als kan erheen. Ik hou van de zon. Ik kan zo met 37 graden in de zon liggen. Heeeerlijk.

Wat krijgt je partner als zij een relatie begint met jou?
Een kei-lieve man! Een ondernemende man, soms romantisch. Ik hou van gezelligheid, van uitgaan. Het is niet saai met mij.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?
Mag, hoeft niet.

Welke BN’er vind je knap?
Schrijfster Heleen van Royen vind ik een mooie vrouw. Haar uitstraling. Frisse vrouw, praat makkelijk.