Advertentie

Over Vera

Vera dagdater voor Boer Geert

Wat dacht je toen je boer Geert op tv zag?

Toen ik Geert zag dacht ik dat wij wel eens een match zouden kunnen zijn. Ik dacht dat vanwege de blik in zijn ogen, alsof hij zich niet gek laat maken, wel van iets geks houdt, in is voor sensatie (bij wijze van spreken), kan teasen en van teasen houdt. Geen boekhouder zal ik maar zeggen en das wat ik leuk vindt en wat me aantrekt. 

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik ben opgegroeid tussen de boerderijen en heb er als kind veel vrije tijd doorgebracht. Het voelt daardoor als bekend terrein maar ik zou niet per se zelf willen boeren. Hoewel dat denk ik komt door de manier waarop het boeren tegenwoordig in Nederland is vormgegeven. Ik denk dat ik van het leven zou houden als het op de biologisch dynamische manier zou gaan, dus meer in lijn met natuurlijke processen tussen mens-natuur-milieu, dan zo geforceerd en ingrijpend in de natuurlijke processen zoals dat nu meestal gebeurt. Het werken met koeien trekt me wel aan, er zijn nu ook Heerboeren die op een manier werken waarin ik ook wel werkzaam zou willen zijn.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd onttrek ik me het liefst aan de rat-race, regels en protocollen van de maatschappij, en loop ik in het bos met hond, lees, of schrijf ik.

Mooiste boek?

Ik heb geen idee welk boek ik het mooist vind, het boek "Het huis met de Geesten" van Isabelle Allende is op dit moment iets wat me aanspreekt omdat het past bij de fase van mijn leven (hippie-zweef meisje meets robuuste bozige grootgrondbezitter met een gehard hart).

Mooiste film?

Pfoeh zeg. ik kijk weinig films tegenwoordig omdat ik ze vaak negatief, rolbevestigend en te gewelddadig vind. Dat brengt een mens niks, vind ik. Dus ik skip. Ik weet dat ik toen hij uitkwam, ik de "English Patient" super vond, heb er drie keer in de bios naar gekeken. Maar dat zou nu totaal anders kunnen zijn. 

Mooiste liedje?

Net als bij boek en film heb ik niet ''een mooiste" liedje, het hangt veel van mijn mood af. Waar ik helemaal happy van word, of juist een soort van melancholisch (soms ook leuk)  of rustig. Ik ben nu ziekelijk into Tino Martin. Op de één of andere manier raakt zijn manier van zingen me in het hart. Maar wat ik altijd supermooi vind, en volgens mij ook goed voor me, is "Comptine dún autre été, lápres-midi". 

Lievelingseten?

Alles met schaal en schelpdieren en een beetje vis. Niet te veel. Ik geloof niet in de noodzaak van elke dag vis of vlees. Twee keer per week is zat, denk ik. Maar Fruits de Mer, mmm.

Favoriete vakantie?

Ik ben niet veel op vakantie geweest. Ik wil geen azijnpisser zijn, maar ook dat vind ik vrij onnodig, om heel veel weg te gaan. Het geluk zit hem voor mij daar niet in. Ik heb zeker wel extreem genoten van de warmte in oorden als het hier in Nederland berenkoud was, en dat was super! Behalve als je dan je gebruinde voetje weer in de vliegtuigslurf in Nederland zet, das even een domper. Ik heb veel jaren gehad dat ik totaal niet wegging op vakantie, ook dan was ik blij, het is voor mij geen must.

Wat zou je doen met één miljoen?

Met een miljoen! Eerlijk is eerlijk, een huis kopen en auto. Maar ik wil heel graag iets goeds doen voor de wereld, en misschien zou dat geld daarin helpen. 

Wat is je toekomstdroom?

Iets goeds doen voor de wereld. 

Wat vind jij romantisch?

Ik vind het romantisch als iemand echt laat merken dat hij om me geeft. Hij er is voor je, wil weten wie je bent en hoe je bent, wat er in je omgaat. Die je als mens en de puzzel van je ziel, interessant vindt. En je niet alleen wil als je mooi bent, of meepraat, of flirt, of vleit of laat merken dat je seks wil. Gewoon all the way, altijd, en dat laten merken kan in kleine dingen zitten: een kusje tussen door, keer vastpakken, mag ook leuk vastpakken zijn, vragen hoe het echt gaat, manier van aankijken. Dat soort dingen. 

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Dat je een soort Yin en Yang bent samen. Met je eigen dingen en eigen tijd, maar speel niet met elkaars ziel, niet proberen elkaar de baas te zijn, de sterkste te zijn, het middelpunt te zijn, de koning of koningin te zijn die meer privileges heeft dan de ander. Dat beiden zichzelf kunnen zijn en dat er liefde zweeft. Feedback kan natuurlijk, maar ook dat met liefde geven. Geen minachting, geen verwijten, niet negeren, niet verdwijnen en niet bekritiseren. Je moet met respect met elkaar omgaan vind ik, rekening houden met elkaar en af en toe iets leuks doen voor de ander. Volgens mij is het helaas zo dat dat maar weinig koppels echt lukt. Voor mij is het alles of niets: dat of geen relatie.