Froukje

Boer
Jan
Froukje dagdater voor boer Jan
Advertentie

Over Froukje

Froukje dagdater voor boer Jan

Wat dacht je toen je boer Jan op tv zag?

Toen ik Jan zag en hem hoorde praten, dacht ik meteen: wauw, wat een mooi mens! Een rustige uitstraling, mooie ogen, een echt mensenmens én een man die kan praten. Iemand die vertrouwen uitstraalt, het nodige heeft meegemaakt en bewust keuzes maakt.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik ontwikkelde al jong een passie voor buiten zijn, voor dieren en het boerenleven. Hard werken op stal, buiten zijn, bij paarden en koeien. Vanaf mijn dertiende wist ik het: ik wilde naar de HAS. En daar ben ik dan ook veehouderij gaan studeren. Al snel merkte ik, als niet-boerendochter, dat ik zelf de verbinding was en ben tussen stad en platteland. Ik ging dan ook werken in de sector. Bij een belangenbehartiger en vervolgens als communicatieadviseur. In mijn vrije tijd help ik graag op een boerderij in de buurt of op een schapenboerderij op Terschelling! 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Van alles. Ik breng graag tijd door met mijn vrienden. Samen lekker eten. De perfecte kaas vinden op de markt en die samen met een wijntje, en een goed gesprek en/of heel veel gelach, oppeuzelen. Maar ook lekker samen wandelen met hen of met mijn 93 jarige oma. Daarnaast doe ik aan salsa dansen, fiets ik veel (wielrennen en mountainbiken), lees ik graag en ga ik naar yoga. 

Mooiste boek?

De paardenjongen van Rupert Isaacson. Het is een verhaal over ouders en een autistische zoon. De ouders verliezen contact met het jongetje en zitten met hun handen in het haar. Tot Rowan, zoals het kindje heet, op een dag onder de afrastering doorkruipt. En daar staat hij oog in oog met een paard. Het is mooi om te zien wat dieren kunnen betekenen voor mensen en ook welke rol ze hebben in onze ontwikkeling en gezondheid. Wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen! 

Mooiste film?

Misschien klinkt het nogal kinderachtig, maar ik ben dol op de film ‘Matilda’. En ik denk echt dat je iets gemist hebt in je leven als je deze film nog nooit gezien hebt. Matilda staat voor anders zijn dan de rest, je eigen weg weten te vinden en gewoon doen wat nodig is. Stiekem zou toch iedereen die toverkracht van Matilda soms wel willen?

Mooiste liedje?

Open je ogen van Blof! Voor mij gaat het over het letterlijk openen van je ogen. Oogkleppen af en zien hoe divers de wereld is. Ook laat het zien hoe belangrijk het is om van de kleine dingen te genieten in het leven. Ze zeggen ook: ‘loop je geluk niet voorbij’. Dat gun ik iedereen! 

Lievelingseten?

Lievelingseten, pfff. Ik ben echt dol op lekker eten, maar geen specifiek gerecht of keuken. Veel groenten, producten met een verhaal en bereid met veel passie, daar geniet ik van. Als je het mijn moeder vraagt, dan zegt ze waarschijnlijk spruitjes. Mijn vrienden zullen direct zeggen: IJS! Tja, iedereen heeft zo zijn guilty pleasures toch? 

Favoriete vakantie?

Eén favoriete vakantie heb ik (nog) niet. Ik ben dol op mijn weken op Terschelling waar ik help bij de Zeekraal en daar geniet van de mensen, de dieren en het eilandersleven. Maar ook mijn vakantie naar Kreta heeft indruk gemaakt. Mijn eerste vakantie ‘alleen’ en in het teken van yoga. Stiekem denk ik dat als je mij vanaf juni vraagt wat mijn favoriete vakantie was, ik direct antwoord kan geven! Want ik binnenkort drie weken naar Malawi om daar te fietsen voor een goed doel maar ook om locals te ontmoeten, een theeplantage te bewonderen en te helpen/langs te gaan bij een kindertehuis. Een vakantie die ik nooit zal gaan vergeten! 

Wat zou je doen met één miljoen?

Ik zou eerst mijn studieschuld en hypotheek afbetalen. Met het geld dat overblijft koop ik vermoedelijk een vakantiehuisje voor mijn familie in Drenthe. Een plek waar ik al van jongs af aan heel veel kom. Het geld wat dan overblijft, daar heb ik wel 1000’en ideeën over en hebben vermoedelijk iets te maken met een plek buiten de stad, groen en lekker en goed eten. 

Wat is je toekomstdroom?

Een gelukkig leven! Volgens mij zijn we zo vaak bezig met de toekomst en met het beeld dat ‘de maatschappij’ van ons heeft dan we op die manier leven. Als ik dan toch echt droom over de toekomst. Dan hoop ik samen met mijn lief een fijne plek buiten te hebben waar mensen kunnen werken aan hun geluk en kunnen genieten van het buiten/boerenleven!

Wat vind jij romantisch?

Wat een lastige vraag! Ik vind oprechte aandacht voor elkaar denk ik wel romantisch. Dat je elkaar niet ziet als ‘gewoon’ of ‘onderdeel van het leven’ maar er echt even helemaal voor en met elkaar zijn! Daarnaast ga ik denk ik graag voor net even anders. Liever gele tulpen dan rode rozen, liever picknicken dan naar een super de luxe restaurant en mocht ik ooit gaan trouwen, dan word ik liever gewoon in Nederland ten huwelijk gevraagd met een strotouwtje of snoepring dan op vakantie met een luxe ring! 

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Eerlijkheid, openheid en duidelijkheid. Ik wil graag een relatie waarin je echt een goed gesprek kunt hebben en met iemand die soms ook wel wat tegen gas geeft. Voor mij is het belangrijk dat iemand bewust in het leven staat, ook sportief is en een mensenmens is. Voor mij is iemand echt aantrekkelijk als hij (passie uit) straalt, dat je dat letterlijk in zijn ogen ziet. Ook vind ik gelijkheid enorm belangrijk. Relaties waarin de vrouw kookt en strijkt en de man alleen de vuilnis buiten zet, ik denk dat dat niet aan mij besteed is.